072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft: We staan open voor afspraken om Call of Duty op Playstation te houden

datum: 15-11-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Xbox-baas Phil Spencer heeft in een interview nogmaals benadrukt dat Microsoft na de overname van Activision Blizzard door wil gaan met het uitbrengen van Call of Duty-games op PlayStation-consoles. Dit keer gaat hij zelfs nog een stapje verder door te zeggen dat Microsoft hierover afspraken wil maken met Sony.

In een interview in podcast The Verge gaat Spencer opnieuw in op kritiek van met name Sony dat Microsoft na de overname van Activision Blizzard geen Call of Duty meer op PlayStation zal uitbrengen. Volgens Spencer is dat niet de bedoeling en staat Microsoft open om afspraken te maken met zowel Sony als toezichthouders om ervoor te zorgen dat Call of Duty ook in de toekomst op andere systemen dan die van Microsoft zal blijven verschijnen. Spencer benadrukt in het interview dat hij geen gesprekken heeft gevoerd met toezichthouders.

Het is niet de eerste keer dat Phil Spencer uitspraken doet over de beschikbaarheid van Call of Duty op PlayStation en andere consoles. Sinds de aankondiging van de overname van Activision Blizzard maakt met name Sony zich zorgen dat Microsoft Call of Duty exclusief wil maken voor Xbox en Windows. Het antwoord van Microsoft tot nu toe is dat dit niet de bedoeling is, net zoals Minecraft na de overname door Microsoft nog op allerlei platformen beschikbaar is.

Dat neemt niet weg dat Microsoft na de overname in principe bepaalt wat er met de games van Blizzard Activison gebeurt. Verschillende toezichthouders zijn een onderzoek gestart naar de overname, waaronder de Europese Commissie . Daarnaast wordt het exclusief maken van Call of Duty door Microsoft gezien als een potentieel probleem voor de concurrentie van andere consolefabrikanten. Het komt niet vaak voor dat een deal wordt geblokkeerd door een toezichthouder, maar er kunnen bepaalde voorwaarden zijn om een deal door te laten gaan.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01