072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft werkt aan Xbox Store-smartphoneversie met oog voor Activision-games

datum: 19-10-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft is van plan om de virtuele Xbox Store naar smartphones te brengen nadat de overname van Activision Blizzard is goedgekeurd door de CMA. Het bedrijf zegt een directe concurrent van de Google Play Store en Apple App Store te willen ontwikkelen.

Volgens Microsoft zou de overname van Activision Blizzard bijdragen aan de mogelijkheid om "een nieuw Xbox Mobile Platform" te ontwikkelen, meldt The Verge . Tot nu toe blokkeert de Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority de overname vanwege vermeende concurrentiebelemmeringen.

Microsoft stelt dat de overname het zou moeten helpen om de markt voor mobiele games te betreden, en niet om een monopolie op de consolemarkt te creëren. "De transactie moet de mogelijkheden van Microsoft in staat stellen om een next-gen game store te creëren voor een verscheidenheid aan apparaten, waaronder mobiele apparaten, dankzij de toevoeging van Activision Blizzard's games." In het document noemt het bedrijf Candy Crush Saga en Call of Duty: Mobile als voorbeelden van games die zouden kunnen bijdragen aan het succes van het Xbox Mobile Platform.

Hiermee kan Microsoft insinueren dat de betreffende games exclusief worden om klanten naar de virtuele winkel te lokken, iets wat de CMA waarschijnlijk als een belemmering voor de concurrentie kan zien. Overigens richt de Britse marktwaakhond zijn onderzoek vooral op de console gaming markt, een segment dat volgens Microsoft steeds minder belangrijk wordt. De onthulling van een Xbox-winkel voor smartphones moet hieraan bijdragen.

De plannen van Microsoft zijn in lijn met de moeizame overname van Activision Blizzard. De Britse marktwaakhond CMA kondigde onlangs de tweede, meer beslissende fase aan van haar onderzoek naar de overname. Microsoft is het hier duidelijk niet mee eens .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01