072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft werkt Snipping Tool bij in Windows 11 met Snip & Sketch merge

datum: 05-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft werkt aan een nieuwe versie van de Snipping Tool. Snipping Tool wordt niet verwijderd zoals het bedrijf eerder had gepland, maar wordt samengevoegd met Snip & Sketch, waarvan veel functies zullen worden overgenomen.

Het nieuwe programma gaat weer Snipping Tool heten, bevestigt Microsoft-productfunctionaris Panos Panay op Twitter. Daar deelt hij een korte video van hoe de Snipping Tool eruit zal zien. Het lijkt erop dat het vooral functies overneemt van Snip & Sketch. Hierdoor kunnen gebruikers een deel van de afbeelding in zowel een rechthoek als een vrije vorm knippen. Voortaan staan die bedieningselementen bovenaan het scherm in plaats van als een aparte applicatie, zoals bij Snip & Sketch. Het zal ook mogelijk zijn om op knipsels te tekenen, hoewel Panay's video nog niet veel andere functies in de tool laat zien.

De tool zal worden opgenomen in Windows 11. Hierdoor kunnen Windows Insiders de tool binnenkort uitproberen, al is niet precies bekend in welke Insider preview dat mogelijk is. Panay zegt niets over een make-over voor de Windows 10-versie van de software.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01