072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Microsoft wil de opstartprestaties van xaml-apps Windows 11 tegen 2022 verbeteren

datum: 29-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft zal zich volgend jaar richten op het verbeteren van de prestaties van UWP-xaml-applicaties op Windows 11. Dat zei het bedrijf tijdens een vragensessie op Reddit. Er zal vooral gewerkt worden aan de opstartprestaties, meldt Microsoft.

Microsoft beantwoordt een vraag van een Reddit-gebruiker die beweert trage UI-elementen te ervaren van apps die op Windows 11 draaien met xaml. Hoewel het bedrijf zegt dat het de opstartproblemen van die apps in 2022 zal aanpakken, zal de focus niet liggen op de prestaties van de UI-elementen. "Nadat het framework is geladen, worden de UI-elementen momenteel redelijk snel weergegeven, maar als er specifieke schaal-/traagheidsproblemen zijn, kunnen we naar het specifieke scenario kijken", aldus Microsoft.

Het bedrijf raadt gebruikers met prestatieproblemen aan deze te melden bij de Feedback Hub. Ze moeten de juiste subcategorie kiezen onder 'Desktop-omgeving' en vervolgens 'Capture data about performance' aanvinken. Hierdoor kunnen gebruikers een screenshot sturen waarin ze het probleem reconstrueren. Microsoft maakt niet bekend wanneer het precies van plan is de prestaties te verbeteren. Dat kan met de volgende functie-update van Windows 11, die in de tweede helft van 2022 uitkomt.

Update, dinsdag 30 november, 09:15 uur: een eerdere versie van het artikel specificeerde de opstartprestaties van specifieke xaml-apps niet. Om dit duidelijk te maken is het artikel aangepast.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01