072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft wint rechtszaak tegen FTC over overname van Activision Blizzard

datum: 11-07-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft heeft de FTC-rechtszaak over de overname van Activision Blizzard gewonnen. De rechtbank wees het verzoek om de overname tijdelijk te blokkeren af. De gevolgen zijn nog niet duidelijk; de FTC kan nog in beroep gaan en in het VK is de overname geblokkeerd.

"De FTC heeft onvoldoende aangetoond dat Call of Duty na de overname waarschijnlijk niet beschikbaar zal blijven op PlayStation-consoles", schreef de rechter . De toezichthouder heeft ook niet aangetoond dat de overname de concurrentie op de markten voor cloudgaming en game-abonnementen substantieel zal verminderen. Er zijn dus voorlopig geen redenen om de overname tegen te houden, aldus de rechtbank. Microsoft-president Brad Smith zei dinsdag blij te zijn met de conclusie van de rechter. De FTC heeft nog niet gereageerd.

De Federal Trade Commission vroeg de federale rechtbank half juni om een voorlopige voorziening. Dit zou de overname van Activision door Microsoft tijdelijk blokkeren terwijl de FTC haar eigen onderzoek naar de deal uitvoert. Zonder voorlopige voorziening kan Microsoft de overname vroegtijdig afronden. De FTC wilde dat voorkomen omdat een vroege overname haar onderzoek zou belemmeren. De toezichthouder had dinsdag ongelijk.

Nu de uitspraak in het voordeel van Microsoft valt, is de kans groot dat Microsoft de overname van Activision Blizzard afrondt. De twee bedrijven mogen dat vanaf 15 juli doen. De FTC kan echter nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Ook de Britse toezichthouder CMA heeft de overname al geblokkeerd. Microsoft bestrijdt die blokkade . Tweakers schreef onlangs een achtergrondartikel over de strijd tussen de FTC en Microsoft .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01