072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Modder brengt Cities: Skylines-mods uit met gerichte sabotagemalware

datum: 11-02-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Een malafide modder heeft verschillende mods voor Cities: Skylines uitgebracht die verborgen malware bevatten. De hacker zou doelbewust populaire legitieme mods saboteren en andere modders en ontwikkelaars van Cities: Skylines infecteren.

De criminele hacker verschuilt zich onder verschillende aliassen, waaronder Chaos, Holy Water en Drok. Hij publiceerde aanvankelijk een schijnbaar verbeterde versie van een bestaand mod-framework Harmony. In werkelijkheid zou deze versie van Harmony andere populaire mods lastig vallen. Dat ontdekte ontwikkelaar Aubergine18 , een maker van een van de meest gedownloade mods voor Cities: Skylines.

Het mod-framework zou dan opnieuw kunnen worden gebruikt om via GitHub alle mogelijke code op de systemen van slachtoffers te installeren. Volgens een anonieme modder gaat het om tien- tot zelfs honderdduizenden gebruikers. De bron zelf was eerder slachtoffer van doxing, waarvoor het Chaos-account van de hacker in kwestie door Valve werd verbannen.

Onder andere de populaire mod Traffic Manager: President Edition werd door de boosdoener afgeschilderd als de oorzaak van bugs door valse fouten en aanpassingen aan de prestaties van de mod. Dan zou de kwaadwillende hacker opnieuw 'fixes' voor de problemen vrijgeven, opnieuw met als doel malware te verspreiden.

Bovendien zou de hacker meerdere lijsten met Steam-namen gebruiken voor doelselectie voor andere malware. Op de lijst zouden tientallen populaire modders, prominente communityleden en medewerkers van ontwikkelaar Colossal Order staan. Getroffen ontwikkelaars konden op deze manier de code van hun frauduleuze software niet inspecteren. Het zou ook van invloed zijn op de prestaties van de game voor deze specifieke gebruikers.

Ondertussen heeft Valve enkele mods verwijderd uit Chaos, Holy Water of Drok. Ook lijken veel links op downloadpagina's van de malafide mods te zijn verwijderd. Het is niet duidelijk of er nog meer wordt opgetreden tegen de criminele hacker.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01