072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Moderatoren vragen Facebook in open brief om betere arbeidsvoorwaarden

datum: 22-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Facebook-moderators vragen in een open brief om betere psychologische ondersteuning, minder strikte geheimhoudingsovereenkomsten en meer openheid op de werkvloer. Ook hekelen ze het onderscheid tussen interne en externe moderatoren.

De auteurs schrijven aan het begin van hun open brief dat ze twijfelen of Facebook zich zorgen maakt over hun gezondheid en veiligheid. Ze stellen dat het bedrijf hen oneerlijk behandelt en dat het werk dat ze doen onveilig is. Om deze redenen hebben ze een aantal vereisten die ze opsommen.

Allereerst willen de opstellers van de brief dat Facebook de geheimhoudingsverklaringen minder strikt maakt. Deze afspraken gaan volgens de auteurs niet alleen over persoonsgegevens van mensen die niet gedeeld mogen worden en bevorderen een cultuur waarin sprake is van een 'overdreven geheimhouding'. Waar de geheimhoudingsovereenkomsten over gaan, is niet vermeld.

Vervolgens eisen de auteurs langdurige en adequate psychologische begeleiding van alle moderatoren. "De inhoud die we zien is niet 'af en toe' hard zoals Facebook beweert. Het is psychologisch schadelijk en vaak gewelddadig. Je kunt niet ongedeerd naar huis gaan", schrijven de auteurs. "De psychologische ondersteuning die we krijgen ontbreekt op tragische wijze. Deze baan mag ons onze geestelijke gezondheid niet kosten."

Ten slotte wordt verzocht dat Facebook alle moderators gelijk behandelt. "Facebook schreef in een brief aan het Ierse parlement dat het werk van interne moderatoren complexer is dan dat van externe moderators. Dit is misleidend. Het werk van externe moderators is net zo complex als dat van interne moderators. Dit onderscheid moet vandaag eindigen, " het klinkt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01