072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Modular Framework Laptop Maker werkt aan nieuwe modulaire producten

datum: 02-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Framework, de maker van de gelijknamige modulaire laptop, heeft een investering van 18 miljoen dollar binnengehaald. Met dat geld gaat Framework nieuwe modulaire en repareerbare producten ontwikkelen, nieuwe modules voor de laptop maken en deze in meer landen verkopen.

Dat schrijft Framework-oprichter Nirav Patel in een blogpost . Het is de eerste grote investeringsronde voor Framework sinds de seed-fase, die plaatsvond in de zomer van 2021. Framework heeft in deze 'Series A'-ronde $ 18 miljoen opgehaald, met Spark Capital als belangrijkste investeerder, een investeringsmaatschappij die eerder investeerde onder andere in Oculus.

Framework zal de nieuwe investeringen op korte termijn gebruiken om "nieuwe productcategorieën" te ontwikkelen, zei Patel. Hij zegt nog niet te kunnen delen welke producten dat zullen zijn, maar benadrukt dat de investering gericht is op "het sneller upgraden, aanpassen en repareren van meer consumentenelektronica". Daarnaast wordt het geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe modules voor de modulaire Framework Laptop en zijn er plannen om de laptop in meer landen te verkopen.

Volgens Patel zal Framework in 2022 de Framework Marketplace uitbreiden, de winkel die het in november opende voor onderdelen en upgrades. Framework wil in de Marktplaats ruimte bieden voor de aan- en verkoop van tweedehands onderdelen en producten. De eerste stappen in deze richting zijn gezet via het Expansion Card Developer Program, dat bedoeld is voor mensen om producten te ontwikkelen voor het uitbreidingsslot van de laptop. In 2022 komt er ook meer naar het Framework Laptop-ecosysteem, schrijft Patel. De Framework Laptop is sinds december in Europa te koop , maar in de Benelux nog niet.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01