072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Mozilla accepteert na kritiek geen cryptodonaties meer

datum: 07-01-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Mozilla gaat onderzoeken hoe cryptocurrency-donaties passen bij de klimaatdoelstellingen van het bedrijf. Zolang het onderzoek loopt, accepteert de organisatie deze donaties niet meer. De organisatie kwam de afgelopen week onder vuur te liggen vanwege haar cryptobeleid.

Dit onderzoek wordt transparant, belooft de organisatie . Mozilla zegt dat het vaak updates deelt. Het onderzoek volgt op een Mozilla-tweet op oudejaarsavond waarin de organisatie de mogelijkheid benadrukte om in cryptocurrencies te doneren. Met bitcoin kan dat sinds 2014.

Hoewel het geen nieuwe beslissing was, kon de promotie op veel kritiek rekenen. Oprichter Jamie Zawinski merkte bijvoorbeeld op dat iedereen die betrokken is bij het cryptodonatieproject "zich zou moeten schamen voor deze beslissing om samen te werken met Ponzi-oplichters die de wereld platbranden". Hiermee doelde Zawinski op de milieu-impact die cryptocurrency zoals bitcoin volgens onderzoek zou hebben.

Peter Linss, ontwikkelaar van de Gecko-engine die Firefox gebruikt , stemde in met Zawinski en zei dat Mozilla "beter had moeten zijn dan dit." Ook April King, een ontwikkelaar die beweert vijf jaar voor de beveiliging van Mozilla te hebben gezorgd, is teleurgesteld . Zawinski, Linss en King zijn niet langer betrokken bij Mozilla.

Mozilla zei donderdag, terwijl hij cryptodonaties pauzeerde, dat gedecentraliseerde technologieën belangrijk blijven voor de organisatie, "maar er is veel veranderd sinds we cryptodonaties zijn gaan accepteren." De organisatie noemde de ontstane discussie ook belangrijk.

In een reactie op The Verge zegt Linss blij te zijn dat Mozilla voorlopig geen cryptodonaties meer accepteert. "Mozilla speelt een cruciale rol bij het open en gratis houden van internet. Ik ben ook dankbaar voor alle steun van Mozilla-fans." Zawinski zegt ook blij te zijn dat Mozilla de donaties niet meer accepteert en hoopt dat Mozilla uiteindelijk besluit de cryptodonaties niet meer te accepteren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01