072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Mozilla Firefox is nu ook beschikbaar in de Microsoft Store

datum: 09-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Firefox is vanaf dinsdag beschikbaar in de Microsoft Store. Omdat Microsoft de algemene voorwaarden voor apps in de Store heeft gewijzigd, zegt Mozilla dat het gemakkelijker was om zijn browser toe te voegen aan de digitale winkel van Windows.

In een blog kondigt Mozilla de introductie van Firefox in de Microsoft Store aan. De browser is beschikbaar als app in de Windows Store op zowel Windows 10 als Windows 11. Dit elimineert de noodzaak voor Firefox-gebruikers om de website van Mozilla te bezoeken om de browser te downloaden en te installeren. Browser-updates kunnen ook worden geïnstalleerd via de Microsoft Store.

Voorheen kon alleen Edge van Microsoft zelf worden gedownload van de Microsoft Store. Opera werd in september toegevoegd . Andere grote browsers zoals Google Chrome en Safari ontbreken nog.

Microsoft heeft aangegeven de Microsoft Store meer open te stellen voor softwareontwikkelaars. Er zijn ook plannen om Android-apps toe te voegen aan de Microsoft Store. Dit is specifiek voor Windows 11. Deze functie is nog niet beschikbaar. Al is er onlangs een tool verschenen waarmee dit al getest kan worden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01