072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Mozilla lanceert betaald Firefox Relay-abonnement voor e-mailaliassen

datum: 17-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Mozilla introduceert Firefox Relay Premium, een betaald abonnement waarmee gebruikers onbeperkt e-mailaliassen kunnen aanmaken om te voorkomen dat hun primaire adres bijvoorbeeld in handen valt van spammers. De dienst kost in eerste instantie 1 euro per maand.

Mozilla's Firefox Relay Premium-klanten krijgen een subdomein onder mozmail.com waar ze onbeperkt alias-e-mailadressen kunnen toevoegen. Hierdoor kunnen gebruikers elke keer dat ze een e-mailadres voor een online account moeten invoeren een andere alias maken. Mozilla geeft als voorbeelden coffeestore@yourdomain.mozmail.com en shoestore@yourdomain.mozmail.com.

Firefox Relay stuurt de mail via de aliassen door naar de primaire mailadressen van gebruikers. Het doel van de service is dat gebruikers hun primaire e-mailadressen afschermen en dat alleen de aliassen op spam en andere lijsten van derden terechtkomen. Mozilla belooft berichten direct na het doorsturen te verwijderen. Via een dashboard kunnen gebruikers hun aliassen beheren.

Het betaalde aanbod volgt op een test met Firefox Relay waarbij gebruikers gratis tot vijf aliassen kunnen aanmaken en bijlagen tot 150 kB kunnen laten doorsturen. Er is ook een add-on beschikbaar voor de service en gebruikers kunnen labels aan aliassen toevoegen voor eenvoudiger beheer, ook via gesynchroniseerde apparaten.

Het verschil met de gratis service is dat Relay Premium-gebruikers binnen drie maanden na ontvangst van een bericht kunnen reageren op een doorgestuurde e-mail. Trouwens, iedereen die een cc of bcc toevoegt, maakt zijn oorspronkelijke e-mailadres zichtbaar voor de ontvangers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01