072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Mozilla test optionele Firefox-functie voor gesponsorde zoeksuggesties in de VS

datum: 13-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Mozilla doet een test met Firefox Suggest. Dat is een zoekfunctie die gesuggereerde en gesponsorde zoekresultaten toont. De functie is optioneel en wordt momenteel alleen getest op een klein aantal gebruikers in de Verenigde Staten.

Firefox Suggest toont zoeksuggesties wanneer gebruikers in de Firefox-adresbalk typen. Deze suggesties verschijnen onder reguliere zoeksuggesties in de adresbalk. De zoeksuggesties worden niet door de gebruikte zoekmachine gedaan, maar door de Firefox-browser zelf. Volgens Mozilla zou Firefox Suggest gebruikers moeten helpen informatie sneller te vinden. Het bedrijf merkt op zijn ondersteuningspagina op dat deze zoeksuggesties ook gesponsorde inhoud van Mozilla's advertentiepartners kunnen bevatten.

Het is niet precies bekend hoe de zoeksuggesties worden geselecteerd. Op de webpagina van Mozilla staat dat het bedrijf alleen werkt met advertentiepartners die "voldoen aan de privacynormen van Firefox", waarbij adMarketplace als voorkeurspartner wordt genoemd. Wanneer gebruikers op een Firefox Suggest-resultaat klikken, worden "technische gegevens" via een proxyservice naar Mozilla's partners gestuurd. De gegevens bevatten volgens het bedrijf geen persoonlijk identificeerbare informatie.

Gebruikers die deel uitmaken van de Firefox Suggest-test kunnen de functie naar wens in- en uitschakelen onder de opties voor zoeksuggesties in about:preferences#search . Firefox Suggest is nog steeds een experiment. Het is daarom onbekend of en wanneer de functie uiteindelijk beschikbaar komt voor alle Firefox-gebruikers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01