072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Mozilla test optionele Firefox-functie voor gesponsorde zoeksuggesties in de VS

datum: 13-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Mozilla doet een test met Firefox Suggest. Dat is een zoekfunctie die gesuggereerde en gesponsorde zoekresultaten toont. De functie is optioneel en wordt momenteel alleen getest op een klein aantal gebruikers in de Verenigde Staten.

Firefox Suggest toont zoeksuggesties wanneer gebruikers in de Firefox-adresbalk typen. Deze suggesties verschijnen onder reguliere zoeksuggesties in de adresbalk. De zoeksuggesties worden niet door de gebruikte zoekmachine gedaan, maar door de Firefox-browser zelf. Volgens Mozilla zou Firefox Suggest gebruikers moeten helpen informatie sneller te vinden. Het bedrijf merkt op zijn ondersteuningspagina op dat deze zoeksuggesties ook gesponsorde inhoud van Mozilla's advertentiepartners kunnen bevatten.

Het is niet precies bekend hoe de zoeksuggesties worden geselecteerd. Op de webpagina van Mozilla staat dat het bedrijf alleen werkt met advertentiepartners die "voldoen aan de privacynormen van Firefox", waarbij adMarketplace als voorkeurspartner wordt genoemd. Wanneer gebruikers op een Firefox Suggest-resultaat klikken, worden "technische gegevens" via een proxyservice naar Mozilla's partners gestuurd. De gegevens bevatten volgens het bedrijf geen persoonlijk identificeerbare informatie.

Gebruikers die deel uitmaken van de Firefox Suggest-test kunnen de functie naar wens in- en uitschakelen onder de opties voor zoeksuggesties in about:preferences#search . Firefox Suggest is nog steeds een experiment. Het is daarom onbekend of en wanneer de functie uiteindelijk beschikbaar komt voor alle Firefox-gebruikers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01