072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Multiplayer-modus van roguelike Spelunky 2 ondersteunt crossplay

datum: 21-09-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Ontwikkelaar Mossmouth heeft crossplay toegevoegd aan de multiplayer-modus van zijn roguelike game Spelunky 2. Dit betekent dat spelers op de PlayStation-consoles, Xbox-consoles, de Nintendo Switch en pc samen kunnen spelen.

In de patch notes voor versie 1.26 staat dat het in zowel Adventure Mode als Arena Mode mogelijk is om samen met spelers op andere platformen te spelen. Ontwerper Derek Yu zegt: "Ik heb het gevoel dat alle grote doelen op het gebied van online functies zijn bereikt." Sinds de release van Spelunky 2 in 2020 vragen veel spelers om cross-play-ondersteuning in de multiplayer-modus. Het proces om dat mogelijk te maken was best moeilijk, zegt Yu.

"Spelunky 2 is behoorlijk complex voor online multiplayer-spellen, ondanks dat het 'slechts' een 2D-platformgame is. Het stelt vier spelers in staat om rond te rennen in een dubbellaags niveau met vernietigbaar terrein, vloeiende simulatie en veel interactiviteit, waar niets in het niveau kan tijdelijk worden uitgeschakeld, ook al is het uit het zicht. Bovendien is het een vrij gedetailleerd, snel arcadespel, dus er gebeurt altijd veel", zegt de ontwerper.

Yu schrijft dat de ontwikkelaars in de nabije toekomst feedback gaan verzamelen over de nieuwe functie. Verder meldt de ontwerper dat er niet meer aan nieuwe content voor de singleplayer-modus wordt gewerkt.

Spelunky 2 is een 2D-platformgame die draait om het verkennen van tunnels en grotten. De eerste game kwam in 2008 uit voor pc en is sindsdien opnieuw uitgebracht voor verschillende platforms. Spelunky 2 volgt ongeveer dezelfde formule als zijn voorganger, maar bevat meer functies, zoals een online multiplayer-modus. De vorige game ondersteunde alleen lokale co-op.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01