072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Multiplayer shooter ARC Raiders van ex-DICE CEO is uitgesteld tot 2023

datum: 09-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De free-to-play multiplayer shooter Arc Raiders komt in 2023 uit, een jaar later dan eerder gecommuniceerd. Embark Studios is verantwoordelijk voor de game, een studio opgericht door Patrick Söderlund. Söderlund was eerder CEO bij EA en DICE.

Met het uitstel wil Embark Studios "de ervaring vergroten" om het "volledige potentieel" van de game te bereiken. Een specifieke releasedatum is nog niet bekend gemaakt. In een meer uitgebreide verklaring legt Söderlund uit dat de vertraging te wijten is aan een andere game waar Embark Studios aan werkt, Project Discovery.

Project Discovery is een team-based first person shooter, waarover nog niet veel bekend is. De ontwikkeling van deze game zou sneller zijn gegaan dan verwacht, waardoor Project Discovery en Arc Raiders rond dezelfde tijd klaar zouden zijn. "Voor een jonge, relatief kleine studio als Embark Studios zou het uitbrengen van twee games in een korte tijd een belasting vormen voor onze teams en middelen", aangezien deze teams en middelen zijn verdeeld over de twee projecten.

Daarom koos Embark Studios ervoor om eerst Project Discovery uit te brengen, vermoedelijk dit jaar. Arc Raiders komt dan ook volgend jaar uit. Met de extra tijd wil de gamemaker werken aan een nieuwe pvp-modus en deze implementeren in Arc Raiders. Het was al bekend dat de third person shooter een pve-modus zou krijgen. In die pve-modus spelen gamers als mensen die vechten tegen buitenaardse wezens die de aarde willen overnemen. De game wordt uitgebracht voor Xbox Series-consoles, PlayStation 5 en pc. Embark Studios wil 'binnenkort' meer bekendmaken over Project Discovery.

Söderlund was bij EA verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle games van het bedrijf. Daarvoor leidde hij Battlefield-maker DICE. In 2018 verliet hij EA om zijn eigen studio, Embark Studios , op te richten met een investering van het Koreaanse Nexon.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01