072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Nederlandse beveiligingsorganisaties starten Meldpunt Beveiliging

datum: 14-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Verschillende Nederlandse bedrijven en instellingen zijn gestart met het Meldpunt Beveiliging. Organisaties en beveiligingsonderzoekers die bugs of kwetsbare configuraties ontdekken, kunnen dit via het meldpunt laten doorgeven aan een brancheorganisatie.

Het Nederlandse Meldpunt Beveiliging is sinds maandag actief . Het project werd vorig jaar al aangekondigd door de initiatiefnemers, waaronder de AMS-IX en de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers of NBIP. Ook de veiligheidsvrijwilligersorganisatie DIVD doet mee, evenals belangenorganisaties Connect2Trust, AbuseIO en SURFcert. De organisaties willen gezamenlijk een algemeen meldpunt opzetten waar bedrijven dreigingsinformatie kunnen delen over zowel kwetsbaarheden in software als specifieke aanvallen op elkaars systemen. Als voorbeeld noemt de organisatie de crisissituatie rondom log4j waar het meldpunt in de toekomst van pas kan komen.

Aangesloten instanties kunnen elkaar op de hoogte houden van kwetsbaarheden die zij in software vinden. Ook foutieve of kwetsbare configuraties kunnen worden doorgegeven aan de meldkamer. Het meldpunt geeft de ontvangen dreigingsinformatie niet altijd zelf door aan bedrijven. Dit doet zij via brancheorganisaties en 'distributeurs', zoals het NCSC, Connect2Trust, de NBIP en SURFcert. Ze sturen de rapporten door naar hun supporters. Het meldpunt kan bedrijven benaderen als zij niet zijn aangesloten bij een dergelijke brancheorganisatie. "Een ontvanger krijgt alleen die meldingen waarvoor de ontvanger heeft aangegeven handelingsperspectief te hebben", schrijven de oprichters .

Ook als de aangesloten bedrijven actieve aanvallen zien gebeuren, kan dit via het meldpunt aan anderen worden doorgegeven. Het Beveiligingsmeldpunt zegt dat het 'werkt voor alle organisaties die geen directe informatie van het NCSC krijgen'. Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt alleen bedrijven binnen de vitale infrastructuur . Het meldpunt zegt ook informatie te willen ontvangen van 'niet-herkende journalisten', zoals ethische hackers. De meldingen hiervan worden eerst beoordeeld door de DIVD.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01