072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Nederlandse overheid waarschuwde dit jaar 300 niet-vitale bedrijven voor cyberaanvallen

datum: 22-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Het Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, waarschuwde in 2021 al bijna 300 bedrijven voor digitale aanvallen en dreigingen. Sinds het deze zomer is gestart met het actief benaderen van bedrijven, is dit tien keer gebeurd.

Het DTC informeert niet-vitale bedrijven over digitale aanvallen of dreigingen, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum dat doet voor de Rijksoverheid en vitale sectoren. Het DTC heeft dit jaar al bijna 300 keer niet-vitale bedrijven geïnformeerd. Sinds deze zomer zijn er ook tien keer geweest dat bedrijven actief zijn benaderd via een alertservice waar bedrijven zich sinds augustus voor kunnen aanmelden.

Het is niet bekend of deze waarschuwingen schade aan bedrijven hebben voorkomen en of zij sneller konden ingrijpen om kwetsbaarheden te herstellen. Bedrijven zijn niet verplicht adviezen van de DTC over te nemen. Wel zegt het DTC verschillende reacties te hebben gekregen na een telefoontje of e-mail van het DTC, waaruit blijkt dat bedrijven de adviezen van de dienst opvolgen. De dienst neemt telefonisch of per e-mail contact op met een bedrijf waar het een acuut risico verwacht, bijvoorbeeld door een slecht beveiligde server, of als een bedrijf al is gehackt, en publiceert alle ernstige kwetsbaarheden online . Zo waarschuwde het voor een kwetsbaarheid in Microsoft Exchange ProxyShell .

Met informatie van onder meer het NCSC verzamelt het project 'acute threat data'. Dat is informatie over gerichte aanvallen op apparatuur bij een van de 56 bedrijven die deel uitmaken van de pilot van de alarmeringsdienst. Ook stelt het NCSC lijsten beschikbaar van bedrijven waarvan het weet dat ze zijn gehackt. De DTC neemt vervolgens contact op met deze bedrijven. Sinds de lancering van de dienst zijn al 300 bedrijven op deze manier gewaarschuwd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01