072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Nederlandse politie krijgt 114,5 miljoen euro voor agenten op internet

datum: 14-10-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

De Nederlandse politie krijgt structureel meer geld voor digitale versterking. Landelijk worden 700 nieuwe agenten aangenomen die in wijken gaan werken, maar ook digitaal gaan handelen. De verdeling tussen beide is niet bekend.

Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid stelt hiervoor 114,5 miljoen euro per jaar beschikbaar , schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer . Dit naar aanleiding van de Algemene Politieke Beschouwingen die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Een meerderheid van de Tweede Kamer wilde toen meer geld om naar de politie te gaan. Het grootste deel van het bedrag van 524 miljoen euro dat de politie krijgt gaat naar de aanpak van subversieve criminaliteit, maar ook de politie krijgt een aandeel voor de versterking van buurt- en internetagenten.

Met de 114,5 miljoen euro per jaar kunnen 700 fte's worden ingehuurd. Ze zullen zowel in de buurt als 'op internet' werken, maar de exacte verdeling tussen hen is niet bekend. Grapperhaus zegt dat de agenten 'verbonden moeten worden met de buurt', maar omdat veel criminaliteit 'verschuift naar de online wereld' wordt er ook geïnvesteerd in 'digital agents'. Hun precieze taken worden in de brief niet nader beschreven.

Ook geeft Grapperhaus extra geld aan de Landelijke Eenheid voor digitalisering. "De laatste tijd wordt steeds meer zichtbaar hoe groot de impact van de georganiseerde misdaad is en dat het gebruik van moderne technologie toeneemt", schrijft de demissionair minister. Daarom krijgt de Landelijke Eenheid twintig miljoen euro en het OM en de Rechtspraak zeven miljoen euro. Deze is bedoeld voor 'digitaal onderzoek'.

Tot slot krijgen verschillende instanties extra geld voor het opsporen en aanpakken van online kindermishandeling. Ook hiervoor krijgt de politie meer geld, maar gaat er ook 1,5 miljoen euro naar het Expertisecentrum Online Kindermishandeling.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01