072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Nederlandse studio helpt Funcom bij ontwikkeling Dune open world game

datum: 07-02-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Abstraction Games is betrokken bij de ontwikkeling van een open wereld multiplayer survival game die zich afspeelt in het Dune universum. Die game is gemaakt met Unreal Engine en de Nederlandse studio werkt aan verschillende technische aspecten.

Een groot deel van het Abstraction-team werkt aan het optimaliseren van de prestaties en het ondersteunen van verschillende platforms, maar er zijn ook ontwikkelaars uit de Nederlandse studio aan het Funcom-team toegevoegd om 'grote functies' in de game te helpen ontwikkelen. Dat schrijft Abstraction Games in een aankondiging over de samenwerking . Volgens de studio werken Abstraction-ontwikkelaars ook samen met Funcom aan de AI, audio, animaties en physics van de game.

Uit de aankondiging blijkt dat Abstraction en Funcom al langer samenwerken. Funcom's CTO zegt dat het "een genoegen" is om samen te werken aan de kerntechnologie van de game. Over de titel is verder weinig bekend. Funcom maakte begin 2019 bekend aan minimaal drie Dune-titels te werken. In die tijd werd het ook wel de openwereldgame genoemd.

Abstraction Games is opgericht in 2007 en is gevestigd in Valkenswaard. De studio werkt vaak samen met grote ontwikkelaars om bijvoorbeeld ondersteuning te bieden op meerdere platforms. Naar eigen zeggen heeft de studio de afgelopen jaren gewerkt aan "meer dan 200 versies van 60 games". Recente titels waaraan de studio heeft meegewerkt zijn onder meer: Mass Effect: Legendary Edition, Halo: The Master Chief Collection, Surgeon Simulator 2, Frostpunk en Surviving Mars.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01