072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Nederlandse webshops tonen details en prijzen Intel Core 12000 processors

datum: 02-09-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Een aantal Nederlandse winkels heeft de volgende generatie Intel-processors in een vroeg stadium online gezet. Dit bevestigt verschillende specificaties van de Alder Lake CPU's. De winkels vermelden ook prijzen voor de Core i5-12600K, i7-12700K en i9-12900K.

De verwerkers zijn waarschijnlijk onbedoeld online gekomen bij een aantal winkels die het assortiment van leveranciers automatisch koppelen. De lijsten zijn niet erg uitgebreid, maar uit de naamgeving zijn verschillende specificaties af te leiden. Bovendien lijken de lijsten te bevestigen dat de eerste release alleen de overklokbare K-processors zal bevatten, wat betekent dat er in de praktijk drie reguliere CPU's en drie F-varianten zonder igpu zullen verschijnen. Bij alle betrokken winkels is er geen spoor van lager geplaatste of niet-K-modellen.

Voor sommige modellen worden de basiskloksnelheid en de hoeveelheid L3-cache vermeld. In beide gevallen komt het overeen met eerdere geruchten, wat de betrouwbaarheid ervan versterkt. Het topmodel, de Core i9-12900K, krijgt acht snelle Golden Cove-cores en acht zuinige Gracemont-cores. De snelle cores kunnen boosten tot 5,3 GHz. In totaal heeft de processor 30 MB L3-cache tot zijn beschikking. De Core i7-12700K heeft net zoveel snelle cores, maar mist de helft van de zuinige rekencores en heeft een 300MHz lagere boostsnelheid. Ten slotte mist de i5-12600K ook twee van de snelle cores.

Onderstaande tabel toont de prijzen van drie winkels, inclusief btw. Als de prijzen een realistisch beeld schetsen van wat Intel uiteindelijk in rekening zal brengen, is er in ieder geval een prijsstijging van 75 tot 100 euro ten opzichte van de adviesprijzen van de elfde generatie . Hoewel de verhoudingen tussen de verwerkers realistisch lijken, kan niet worden uitgesloten dat dit nog steeds tijdelijke prijzen zijn.

Met de Alder Lake-processors stapt Intel voor het eerst in jaren over op een nieuw productieproces, hanteert een geheel nieuw hybride concept voor de x86-wereld en zijn zowel de krachtige als zuinige cores op zich verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. Als gevolg hiervan zijn aanzienlijke verbeteringen te verwachten.

Intel heeft nog geen details over de afzonderlijke modellen gedeeld, maar heeft afgelopen maand wel veel technische informatie vrijgegeven over de Alder Lake-processors. Tweakers schreef hier een uitgebreide preview over . De formele aankondiging van de Alder Lake processors wordt eind oktober verwacht. Intel heeft op 27 oktober een Innovation-evenement gepland.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01