072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Netflix bevestigt onderzoek naar cloudgaming voor pc's en tv's

datum: 19-10-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Netflix's vice-president van game-ontwikkeling Mike Verdu bevestigt dat het bedrijf cloud-gaming "serieus onderzoekt". Eerder verschenen er vacatures voor een dergelijke dienst. Het cloudgamen zou vooral bedoeld zijn voor tv's en pc's.

Volgens Protocol zegt Verdu dat het bedrijf cloudgaming op dezelfde manier wil benaderen als smartphonegaming: "Begin klein, wees bescheiden, wees attent, maar het is een stap die we volgens mij moeten nemen." Er zijn nog niet veel details bekend over de dienst, maar Verdu suggereerde dat hij niet alleen casual games naar tv's wil brengen, aldus Protocol.

Het is nog niet duidelijk hoe die games aangestuurd moeten worden. Verdu weigerde commentaar te geven op de vraag of Netflix zelf een gamecontroller wil ontwikkelen, zoals Google deed met Stadia. Hij zei wel dat de game-titels in de cloud niet zouden worden bediend met tv-afstandsbedieningen. Google is onlangs gestopt met het gebruik van Stadia , maar dat ziet Verdu niet als een reden om te stoppen. "Stadia was een technisch succes", zegt Verdu volgens TechCrunch . "Er waren wat problemen met het verdienmodel." Volgens TechCrunch is er voorlopig nog geen sprake van console- of VR-gaming.

Om de ontwikkeling van eigen games te versnellen, kondigt Verdu aan dat Netflix een vijfde gamestudio gaat openen. Het speelt zich af in Zuid-Californië en wordt geleid door Chacko Sonny, een voormalige Blizzard-manager die uitvoerend producent was van Overwatch 2 . Sonny verliet Blizzard een jaar geleden.

Netflix maakte in de kwartaalresultaten bekend dat het nu 55 games in ontwikkeling heeft, waarmee het bedrijf vermoedelijk smartphonegames bedoelt. Nu biedt Netflix 35 smartphonegames aan. Het bedrijf wil zich mede richten op Netflix-series om op basis hiervan games te maken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01