072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Netflix brengt Play Something shuffle-functie uit voor Android-gebruikers

datum: 04-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Netflix brengt zijn Play Something-functie voor Android uit. Hiermee kunnen gebruikers elke film of serie met één druk op de knop afspelen. De functie kwam eerder dit jaar beschikbaar op zijn apps voor slimme televisies en mediaboxen.

Toen Netflix eerder dit jaar de Play Something-functie voor zijn tv-apps uitbracht, zei het bedrijf dat het de Android-versie van de streamingdienst zou testen, maar de functie was op dat moment niet beschikbaar voor alle Android-gebruikers. De functie is maandag beschikbaar gesteld aan alle gebruikers van de Netflix-app voor Android, schrijftThe Verge. De functie is nog niet vrijgegeven voor iOS, maar het bedrijf gaat er naar verwachting de komende maanden mee aan de slag.

Met Play Something kunnen Android-gebruikers elke film of serie selecteren om te bekijken vanuit de navigatiebalk of het startscherm van de Netflix-app. De keuze is gebaseerd op de voorkeuren, kijkgeschiedenis en opgeslagen titels van gebruikers. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om series die ze nog niet hebben bekeken, prioriteit te geven. Het is ook mogelijk om een andere film of serie te laten verschijnen door op een 'speel iets anders' knop te drukken.

Tegelijkertijd begint Netflix volgens The Verge zijn Fast Laughs-tool uit te rollen voor Android-gebruikers in bepaalde landen, waaronder de VS, Australië, Ierland en het VK. Dat is een TikTok-achtige functie waarmee gebruikers hoogtepunten van grappige clips uit Netflix-films en -series kunnen bekijken. Het bedrijf zal de komende maand ook beginnen met het testen van de functie Downloads for You op iOS. Hierdoor kan de app automatisch films en series downloaden zodat deze offline bekeken kunnen worden. De downloadkeuze is ook gebaseerd op de kijkgeschiedenis van gebruikers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01