072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Netflix huurt Oculus en EA executive in voor mogelijke game-aanbiedingen

datum: 15-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Netflix heeft een voormalig directeur van Electronic Arts en de Oculus-tak van Facebook aangenomen. Volgens Bloomberg is dat onderdeel van een plan van Netflix om meer te doen met games op het eigen streamingplatform.

Volgens Bloomberg maakt de overstap van Mike Verdu naar Netflix deel uit van een plan om volgend jaar games aan te bieden, waarbij het medium zegt afhankelijk te zijn van een bron die bekend is met de plannen. De games verschijnen naast de huidige content als een nieuw genre. Netflix zou nog geen plannen hebben om een hoger maandbedrag in rekening te brengen voor deze extra content. Volgens de bron wil het bedrijf de komende maanden het gameteam opbouwen, wat ook lijkt te worden ondersteund door vacatures op de site van Netflix, zoals de Director of Product Innovation, Interactive position .

Netflix heeft Verdu waarschijnlijk aangetrokken vanwege zijn ervaring in de gamingsector. Hij was eerder vice-president bij Facebook en werkte samen met ontwikkelaars zoals BigBox VR om games naar de VR-headsets van Oculus te brengen. Ook was hij een jaar verantwoordelijk voor EA Mobile, waar hij werkte aan mobiele games in onder meer de gamereeksen van de Sims en Star Wars.

De streamingdienst richt zich al langer op interactieve features en content uit en over de gamewereld. In dat kader kunnen interactieve shows als Black Mirror: Bandersnatch en Carmen Sandiego worden genoemd. Netflix heeft bijvoorbeeld ook een Stranger Things-game in licentie gegeven voor mobiele apparaten. Ook staan er een aantal game-gerelateerde documentaires op het platform, naast een serie als The Witcher, die mogelijk ook deels op de games is gebaseerd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01