072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Netflix verdubbelt zijn aanbod aan mobiele games dit jaar

datum: 08-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Netflix zal in 2022 het aantal mobiele games dat via de streamingdienst kan worden gedownload meer dan verdubbelen. Er zijn momenteel 24 gratis games beschikbaar voor Netflix-abonnees en dat zouden er 50 moeten zijn.

De streaminggigant zou daarom extra investeren in exclusieve mobiele games, maar volgens CNBC lijkt de toevoeging aan het abonnement vooralsnog niet erg succesvol te zijn. Statistieken van marktonderzoeker Apptopia suggereren dat ongeveer 1,7 miljoen abonnees dagelijks Netflix-games spelen, ongeveer 0,8 procent van het totale aantal abonnees van het bedrijf. In totaal zouden de games van Netflix meer dan 23 miljoen keer zijn gedownload.

Dit is overigens niet onverwacht voor Netflix; bij de presentatie van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van vorig jaar gaf het bedrijf aan te mikken op de lange termijn. De bedoeling is om "producten te maken die verbonden zijn met de universums, personages en verhalen die we maken [op de streamingdienst]." Dat doet het bedrijf onder meer met games die gebaseerd zijn op populaire series. Zo zijn er al games rond La Casa de Papel en The Queen's Gambit aangekondigd .

Netflix biedt sinds eind 2021 mobiele games aan als onderdeel van een betaald abonnement op de streamingdienst . Gebruikers krijgen toegang tot de gamescatalogus van Netflix, die bestaat uit zowel gelicentieerde games als games die speciaal voor de service zijn gemaakt. Het bedrijf investeert fors in deze categorie van entertainment. Zo werd begin dit jaar 65 miljoen dollar betaald voor een Finse gamestudio . De redenering van Netflix is dat niet andere streamingdiensten, maar andere vormen van entertainment grote concurrenten zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01