072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Nettowinst CD Projekt daalt, mede door ontwikkelingskosten Cyberpunk 2077 updates

datum: 29-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De nettowinst van CD Projekt was het afgelopen kwartaal 30 procent lager dan een jaar geleden. Het Poolse bedrijf meldt dat dit mede komt door de kosten die CD Projekt RED maakt bij het updaten van Cyberpunk 2077.

In het afgelopen kwartaal had CD Projekt een omzet van 144 miljoen Poolse zloty, ofwel ongeveer 30,8 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in een presentatie aan aandeelhouders . Die omzet is volgens het bedrijf bijna veertig procent hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2020. In die periode vorig jaar was Cyberpunk 2077 nog niet uit.

Tegelijkertijd daalde de nettowinst van het bedrijf dit kwartaal met 30 procent ten opzichte van een jaar geleden, tot ongeveer 3,4 miljoen euro. "Deze daling van de nettowinst ten opzichte van vorig jaar is voornamelijk te wijten aan de kosten voor het bijwerken van Cyberpunk en het verkennend werk aan nieuwe projecten, die zich momenteel nog in de kinderschoenen bevinden", zei de financieel directeur van CD Projekt in een verklaring. verklaring .

Uit de presentatie blijkt dat ontwikkelaar CD Projekt RED, een dochteronderneming van CD Projekt, het afgelopen kwartaal meer dan $ 3,4 miljoen heeft afgeschreven als "servicekosten" aan Cyberpunk 2077. De studio besteedde ook meer dan $ 923.000 aan het werken aan en plannen van toekomstige projecten voor Cyberpunk 2077. CD Projekt RED boekte een nettowinst van zo'n 4,5 miljoen euro, maar de totale nettowinst werd verlaagd door gameplatform GOG, dat verlies leed.

CD Projekt kondigt in zijn kwartaalresultaten aan dat de ontwikkelaars van het bedrijf "geleidelijk verschuiven naar andere projecten", hoewel het bedrijf Cyberpunk 2077 blijft ondersteunen. Het bedrijf zal dit jaar geen updates en DLC meer voor de game uitbrengen, maar CD Projekt RED zal dit wel uitbrengen. een upgrade voor consoles uit de PS5- en Xbox-serie in Q1 2022, waardoor de game beter gebruik kan maken van die rekenkracht. systemen.

Deze upgrade stond eerder gepland voor eind dit jaar, maar is onlangs uitgesteld tot begin volgend jaar. CD Projekt benadrukt dat de ontwikkeling 'op schema' ligt om dit releasevenster te bereiken. Hetzelfde geldt voor de upgrade voor The Witcher 3, die in het tweede kwartaal van 2022 zou moeten verschijnen.

Het ontwikkelteam dat werkt aan de eerste Cyberpunk-uitbreiding is het afgelopen kwartaal gegroeid, meldt de ontwikkelaar. Het bedrijf is hier al een tijdje mee bezig. Het is niet bekend wanneer de uitbreiding uitkomt, maar op basis van slides van het bedrijf is het team dat aan de uitbreiding werkt sinds december 2020 zeker verdubbeld. Ook werken steeds meer developers aan andere, toekomstige projecten. Hier zijn nog geen concrete details over bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01