072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

New World is het eerste succes van Amazon Games met 700.000 actieve spelers - update

datum: 28-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Amazon's mmo-game New World is dinsdag officieel uitgebracht en de game is goed begonnen, volgens statistieken van Steam. Op het moment van schrijven zijn er bijna 570.000 gelijktijdige spelers actief. Het is de eerste Amazon-game die een succes blijkt te zijn.

De statistiekenpagina van Steam toont momenteel 567.918 actieve spelers uit de Nieuwe Wereld en dat aantal groeit. Omdat de dag nog niet voorbij is en Europese en Amerikaanse spelers misschien pas later beginnen, zou het aantal aanzienlijk kunnen stijgen. Met meer dan een half miljoen gelijktijdig actieve spelers is New World een van de meest populaire games op Steam. Alleen CS:GO doet het beduidend beter en DOTA 2 zit dinsdag rond dezelfde cijfers als de nieuwe game van Amazon.

SteamDB merkt op dat New World op zijn huidige hoogtepunt de vijfde plaats inneemt van alle records als het gaat om gelijktijdig actieve spelers. Ook heeft het Amazon-spel Valheim al ingehaald in termen van piekspelersaantallen. Die game was begin dit jaar erg populair op Steam.

New World is te koop op Amazon en op Steam voor 40 euro. Het spel is alleen beschikbaar voor pc. Het is een enorm online multiplayer- spel dat zich afspeelt in de fantasiewereld van Aeternum, waar spelers vechten tegen The Corrupted. Vanwege de populariteit zijn er momenteel lange wachtrijen om op de servers te komen. Dit melden andere gebruikers op het Tweakers-forum .

Update, 19:13 uur: De teller staat nu op ongeveer 700.000 gelijktijdige spelers. Daarmee is New World dinsdagavond de meest gespeelde game op Steam.

Amazon begon in 2012 met het maken van zijn eigen games en steekt er naar verluidt jaarlijks een half miljard dollar in, maar grote successen zijn er tot nu toe niet . Verschillende games die in ontwikkeling waren, zijn geflopt. Amazon heeft jarenlang gewerkt aan een Overwatch-achtige multiplayer-shooter Crucible. Het kwam uit in mei 2020, maar werd kort daarna ingetrokken om verbeteringen aan te brengen. In oktober van datzelfde jaar werd het spel geschrapt. Het team dat aan dat spel werkte, werd vervolgens overgebracht naar New World.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01