072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Nextcloud brengt bèta uit om back-ups voor andere gebruikers op te slaan

datum: 02-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Nextcloud heeft een back-uptoepassing gemaakt waarmee gebruikers een afbeelding van hun installatie elders kunnen opslaan. Een back-up kan worden opgeslagen op een externe schijf, maar ook in de installaties van andere Nextcloud-gebruikers.

De software heet Nextcloud Backup en is sinds maandag in bèta. Met Back-up kunnen gebruikers automatisch een back-up maken van hun eigen installatie naar een andere. De service maakt een gecomprimeerde en versleutelde back-up die zowel de opgeslagen bestanden als de configuratievoorkeuren bevat. Dit gebeurt in snapshots van elk 100 MB. Het is alleen mogelijk om lokale gegevens op te slaan in de back-up. Niet-lokale gegevens van bijvoorbeeld externe opslag kunnen niet worden opgeslagen.

De snapshots kunnen dan op verschillende plaatsen worden opgeslagen. Dit kan op de traditionele manier via bijvoorbeeld ftp of smb, of op een schijf die aan het systeem is gekoppeld. Het is echter ook mogelijk om de snapshots op te slaan op de Nextcloud-installatie van een andere gebruiker. Hiervoor moeten ze een nieuw gebruikersaccount aanmaken.

Gebruikers kunnen kiezen welke mappen of bestanden ze willen bijwerken of niet. Ook is het mogelijk om in te plannen wanneer en hoe vaak back-ups moeten worden gemaakt en welke onderdelen van de installatie moeten worden meegenomen. Het terugzetten van een back-up gebeurt via de opdrachtregel.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01