072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Nextcloud dient klacht in in Duitsland over dominante marktpositie van Microsoft

datum: 26-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Nextcloud heeft een verzoek ingediend bij de Duitse mededingingsautoriteit om onderzoek te doen naar Microsoft. De Duitse maker van open source cloudsoftware beschuldigt Microsoft van misbruik van een dominante marktpositie.

Volgens Nextcloud maakt Microsoft het andere partijen moeilijk om te concurreren door de diepe integratie van verschillende diensten met Microsoft Office en Windows. Dit zou kunnen leiden tot misbruik van haar machtspositie. Nextcloud verzoekt daarom het Bundeskartellamt onderzoek te doen naar Microsoft.

"Microsoft misbruikt zijn Windows-monopolie om zijn eigen clouddiensten op de markt te dwingen", vertelde Nextcloud-oprichter Frank Karlitschek aan Der Spiegel . Het bedrijf geeft Teams, OneDrive en Bing als voorbeelden. Microsoft zou volgens het softwarebedrijf uit Stuttgart een "uniek digitaal ecosysteem hebben gecreëerd in verschillende strategisch belangrijke markten in de digitale sector".

Nextcloud is een fork van ownCloud en biedt een open source alternatief voor de clouddiensten van de grote techbedrijven. De software kan zowel op locatie als via datacenters draaien en de functionaliteit is uitbreidbaar via plug-ins. In 2018 kondigde de Duitse regering aan dat zij haar Bundescloud Box- dienst voor 300.000 overheidsmedewerkers op Nextcloud zou baseren.

Vorig jaar hernoemde Nextcloud zijn service naar Nextcloud Hub en voegde het bedrijf meerdere functies samen. Zo is er een tekstverwerker voor samenwerkingen geïntegreerd en zijn er zogenaamde Workspaces toegevoegd, waarmee gebruikers via notities en to-do lijstjes verschillende projecten kunnen beheren. Ook de chat- en agendafuncties zijn in de Hub verwerkt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01