072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Nieuwe eigenaar Deus Ex en Tomb Raider ziet 'veel potentie' in sequels, remakes

datum: 21-05-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Embracer Group zegt dat het "veel potentieel" ziet in onlangs overgenomen gamefranchises van Square Enix, zoals Deus Ex en Tomb Raider. Dat ziet het 'niet alleen in sequels, maar ook in remakes, remasters, spin-offs en transmediale projecten binnen de [Embracer] Group'.

Enerzijds is het logisch dat de Embracer Group rendement wil behalen op haar nieuwe investeringen. Aan de andere kant is het wel een flinke koerswijziging ten opzichte van wat de Japanse uitgever Square Enix deed met de betreffende gamereeks. Van twee van de drie bovengenoemde grote franchises, Deus Ex en Thief, was niet bekend dat ze actief werden uitgebuit door het Japanse bedrijf. De laatste grote Deus Ex-game dateert uit 2016 en de laatste Thief uit 2014. Square Enix heeft in eerdere kwartaalbijeenkomsten herhaaldelijk aangegeven dat de franchises in de markt niet naar wens hebben gepresteerd.

De Embracer Group, een Zweedse investeringsmaatschappij, verwacht dat de overname van $ 300 miljoen ergens in de zomermaanden officieel zal worden afgerond. Embracer is sinds begin dit jaar het grootste Europese gamebedrijf. Het bedrijf haalde Ubisoft in met de miljardenovername van bordspelmaker Asmodee . Embracer, voorheen bekend als THQ Nordic, heeft de afgelopen jaren talloze overnames gedaan en lijkt voorlopig niet te stoppen. Eind vorig jaar gaf het bedrijf aan tientallen gamebedrijven over te willen nemen.

Een ander voorbeeld van een franchise die is overgenomen van Square is Legacy of Kain. Verder krijgt het spellenbedrijf na de overname de inkomsten uit 'meer dan vijftig back-catalog games'. Dat zijn games die de studio's de afgelopen jaren hebben gemaakt en nog steeds worden verkocht. Ook worden de studio's Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montréal aangekocht. The Just Cause, Life is Strange, Outriders en de meer op Japan gerichte gameseries blijven bij Square.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01