072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Nieuwe stichting wil 3D-softwareontwikkeling verbeteren met Open 3D Engine

datum: 07-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Linux Foundation start een nieuwe stichting die tot doel heeft de ontwikkeling van 3D-games en -applicaties te versnellen. Meer dan twintig partijen nemen deel aan de stichting, zoals Amazon, Adobe, Niantic en Red Hat. Amazon stelt een 3D-engine beschikbaar voor het project.

De nieuwe stichting heet de Open 3D Foundation of O3DF. De stichting wordt ondersteund door onder meer Adobe, AWS, Huawei, Intel en Niantic, maar er zijn ook kleinere ontwikkelstudio's zoals Accelbyte, Gamepoch en Kitbash. Het doel van de stichting is het stimuleren van de ontwikkeling van 3D-diensten. Dit gebeurt onder meer door het bevorderen van samenwerking tussen ontwikkelaars en het opzetten van open source projecten en deze te ondersteunen met geld of programmeurs.

De eerste belangrijkste stap is volgens de stichting dat Amazon's AWS zijn Open 3D Engine beschikbaar stelt onder de Apache 2.0-licentie. Het bedrijf heeft er een ontwikkelaarsvoorbeeld van op GitHub geplaatst . O3DE is een opvolger van het eerdere Lumberyard-project van Amazon. Hoewel Intel ook participeert in de stichting, wijkt de Open 3D Engine iets af van Intels Open3D.

De O3DE heeft een multithreaded 'fotorealistische' renderer en een inhoudseditor. De software wordt nu beheerd door de nieuwe stichting. Hoewel de foundation onderdeel is van de Linux Foundation, kunnen ontwikkelaars de engine alleen op Windows gebruiken in combinatie met Visual Studio.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01