072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Nieuwe stichting wil 3D-softwareontwikkeling verbeteren met Open 3D Engine

datum: 07-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Linux Foundation start een nieuwe stichting die tot doel heeft de ontwikkeling van 3D-games en -applicaties te versnellen. Meer dan twintig partijen nemen deel aan de stichting, zoals Amazon, Adobe, Niantic en Red Hat. Amazon stelt een 3D-engine beschikbaar voor het project.

De nieuwe stichting heet de Open 3D Foundation of O3DF. De stichting wordt ondersteund door onder meer Adobe, AWS, Huawei, Intel en Niantic, maar er zijn ook kleinere ontwikkelstudio's zoals Accelbyte, Gamepoch en Kitbash. Het doel van de stichting is het stimuleren van de ontwikkeling van 3D-diensten. Dit gebeurt onder meer door het bevorderen van samenwerking tussen ontwikkelaars en het opzetten van open source projecten en deze te ondersteunen met geld of programmeurs.

De eerste belangrijkste stap is volgens de stichting dat Amazon's AWS zijn Open 3D Engine beschikbaar stelt onder de Apache 2.0-licentie. Het bedrijf heeft er een ontwikkelaarsvoorbeeld van op GitHub geplaatst . O3DE is een opvolger van het eerdere Lumberyard-project van Amazon. Hoewel Intel ook participeert in de stichting, wijkt de Open 3D Engine iets af van Intels Open3D.

De O3DE heeft een multithreaded 'fotorealistische' renderer en een inhoudseditor. De software wordt nu beheerd door de nieuwe stichting. Hoewel de foundation onderdeel is van de Linux Foundation, kunnen ontwikkelaars de engine alleen op Windows gebruiken in combinatie met Visual Studio.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01