072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Nightdive Studios toont zeven minuten aan System Shock Remake-gameplay

datum: 04-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Nightdive Studios heeft een nieuwe gameplay-video uitgebracht van de aankomende remake van System Shock. In de zeven minuten durende video verkent het personage van de speler het onderzoeksgebied van het ruimtestation Citadel.

In de video worden verschillende gameplay-elementen besproken. De gevechten zijn traag en het personage van de speler voelt daardoor traag aan, zoals in de oude games uit de jaren 90. Er zijn ook tal van afbeeldingen van verkenning, gevaren voor het milieu, puzzels en voorraadbeheer. De video eindigt met een gevecht tegen een grote robot, die veel kan vergen voordat hij verliest.

De remake van System Shock begon in 2016 als een Kickstarter-campagne. Het bereikte 150 procent van het financieringsdoel van $ 900.000. Daarmee werden ook de meeste stretch goals behaald. Volgens Nightdive CEO Stephen Kick waren er in de loop van de ontwikkeling verschillende ambitieuze toevoegingen aan hun visie op het nieuwe System Shock, waardoor het project verder kon groeien dan het hoofd van het team. Na een korte pauze en bijstelling van de doelen ging het team verder met ontwikkelen.

Net als het originele spel draait de remake van System Shock om een anonieme hacker die na zes maanden slaap wakker wordt op een ruimtestation. Aan boord hebben moorddadige robots, cyborgs en mutanten het overgenomen. De kunstmatige intelligentie van het SHODAN-ruimtestation is de boosdoener. De hacker moet de controle over het ruimtestation terugkrijgen door langs de vijanden te vechten en te hacken.

System Shock wordt deze zomer voor pc uitgebracht via Steam, GOG, de Epic Games Store en Amazon Luna. Het spel kost 37,99 euro. Tegelijkertijd werkt Nightdive Studios aan een Enhanced Edition van System Shock 2, die onder meer VR-ondersteuning aan de game moet toevoegen. Tot slot werkt Otherside Enterainment aan een geheel nieuwe System Shock-game .

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01