072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Nintendo verkoopt aanzienlijk minder Switch-consoles, maar de winst stijgt

datum: 03-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Nintendo verkocht in het eerste kwartaal van fiscaal 2023 ongeveer 1,32 miljoen reguliere Nintendo Switch-consoles. Dat is opnieuw meer dan 25 procent minder dan vorig kwartaal. Ook het aantal verkochte Switch OLED-versies daalde met 16 procent.

Het wereldwijde chiptekort zou de productie van Switch-handhelds hebben belemmerd, meldde Nintendo in zijn meest recente kwartaalcijfers . Naar eigen zeggen zouden nieuwe games de verkoop van hardware hebben gestimuleerd, vooral in Japan, maar door productieproblemen daalde het totale aantal verkochte Switch-consoles met bijna 23 procent ten opzichte van vorig jaar. Schijnbaar tegenstrijdig, meldt de Japanse gamegigant wel dat "de vraag in alle regio's stabiel blijft". Het zou per regio verschillen in hoeverre de vraag naar de verschillende modellen in de Switch-familie fluctueerde.

Het bedrijf verkocht ook meer dan 41,4 miljoen games, zo'n 8,6 procent minder eenheden dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Nintendo Switch Sports was verreweg de bestverkochte game voor het bedrijf met meer dan 4,8 miljoen stuks. De game werd gevolgd door Mario Strikers: Battle League, Kirby and the Forgotten Land en evergreen Mario Kart 8 Deluxe van april 2017, met een verkoop van respectievelijk 1,91, 1,88 en 1,48 miljoen eenheden. Volgens Nintendo waren dit de enige vier games waarvan wereldwijd minstens een miljoen exemplaren werden verkocht. Er zitten dus geen games van derden tussen.

De tegenvallende verkoopcijfers voor games en consoles komen maar ten dele tot uiting in de daadwerkelijke bedrijfsresultaten. Nintendo verdiende in het eerste kwartaal van fiscaal 2023 in totaal ongeveer 307,4 miljard yen, of iets minder dan 2,26 miljard euro. Dat is bijna 5 procent minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Opvallend genoeg ging de winst weer omhoog door een daling van de kosten. Het bedrijf maakte ruim 28 procent meer winst, namelijk bijna 874 miljoen euro.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01