072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Noctua geeft klanten gratis montagekit voor aankomende LGA1700-socket

datum: 17-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Noctua zal gratis montagekits leveren, zodat klanten hun CPU-koelers kunnen gebruiken voor Intel's nog aan te kondigen LGA1700-socket. Multi-socket koelers worden binnenkort standaard uitgerust met montagekits voor de LGA1700.

Noctua zal de montagekits leveren wanneer de LGA1700-moederborden en bijbehorende Intel Alder Lake-processors in de uitverkoop gaan. Er is nog geen officiƫle datum bekend. Noctua zal de kits vanaf half oktober ook apart verkopen, voor gebruikers die niet willen wachten. Om in aanmerking te komen voor een gratis kit, moeten gebruikers een aankoopbewijs voor hun Noctua-koeler en LGA1700-processor of moederbord overleggen.

Het bedrijf zegt dat montagekits voor de LGA1700-socket beschikbaar zullen zijn voor alle koelers die sinds 2005 zijn verkocht, waardoor zelfs 15-jarige koelers kunnen worden gebruikt. De enige uitzondering zijn de koelers uit de NH-L9i-serie, omdat ze volgens Noctua niet compatibel gemaakt kunnen worden met de nieuwe socket. Daarom brengt het bedrijf in oktober nieuwe versies van deze koelers uit voor de LGA1700-socket.

Andere koelers zullen tussen nu en oktober worden uitgerust met een montagekit voor de nieuwe socket. Sommige modellen worden al geleverd met een montagekit, andere volgen in de komende maanden.

De LGA1700-socket is nog niet officieel aangekondigd. Er zijn al meerdere details gelekt, onder meer via de eigen website van Intel. Het is bijvoorbeeld bekend dat het gatenpatroon voor het monteren van de CPU-koeler anders zal zijn. Dat is 78x78mm in plaats van 75x75mm. Ook is de socket minder hoog dan de huidige generatie Intel sockets.

Het gerucht gaat dat Intel de eerste Alder Lake-CPU's in oktober of november zal uitbrengen. Het zou gaan om een paar modellen en alleen high-end Z690-moederborden. Begin 2022 zouden meer varianten en meer chipsets volgen. Dat Noctua in oktober begint met het aanbieden van de montagekits maakt het aannemelijk dat deze geruchten kloppen.

Het is niet de eerste keer dat Noctua gratis montagekits voor nieuwe processors aanbiedt. Naar eigen zeggen doet het bedrijf dit al sinds de introductie van de AM2-socket in 2006. Ook diverse andere fabrikanten doen dit , bijvoorbeeld toen AMD de AM4-socket introduceerde. Noctua is de eerste fabrikant die details over LGA1700-upgradekits deelt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01