072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Nvidia's DLSS werkt vanaf september met DirectX en Steam Proton op Linux

datum: 24-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

In september is het mogelijk om 11 en 12 games te spelen op Linux DirectX met behulp van Nvidia's Deep Learning Supersampling-techniek. Dat werkt in combinatie met Steam Proton. Het was al mogelijk om DLSS op Linux te gebruiken met games die de Vulkan api gebruiken.

Volgens Nvidia zijn vanaf volgende maand tientallen DirectX 11- en 12-games speelbaar op Linux via Steam Proton met DLSS. De GPU-maker noemt enkele voorbeelden, zoals Control, Cyberpunk 2077, Death Stranding en F1 2020. Een volledige lijst van ondersteunde games is er niet, maar volgens de woorden van Nvidia gaat het om veel meer games.

DLSS-ondersteuning voor DirectX-games komt naar Linux via Steam Proton; Valve's open source-tool waarmee je duizenden Windows-games op Linux kunt spelen. Sinds juni is het mogelijk om DLSS op deze manier te gebruiken in combinatie met Linux en games die de Vulkan API gebruiken. Nvidia zal een driverupdate voor Linux moeten uitbrengen om ook de combinatie van DirectX en DLSS mogelijk te maken. Wanneer die update in september uitkomt, is nog niet bekend.

Nvidia kondigt ook een reeks games aan die bij de lancering ondersteuning zullen krijgen voor DLSS- en RTX-raytracing. Dat omvat Marvel's Guardians of the Galaxy, Dying Light 2 Stay Human, Battlefield 2042 en de remake van Myst. Nvidia kondigt ook aan dat de pc-versie van Chivalry 2 een update zal ontvangen die "in de toekomst" DLSS toevoegt.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01