072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Nvidia's DLSS werkt vanaf september met DirectX en Steam Proton op Linux

datum: 24-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

In september is het mogelijk om 11 en 12 games te spelen op Linux DirectX met behulp van Nvidia's Deep Learning Supersampling-techniek. Dat werkt in combinatie met Steam Proton. Het was al mogelijk om DLSS op Linux te gebruiken met games die de Vulkan api gebruiken.

Volgens Nvidia zijn vanaf volgende maand tientallen DirectX 11- en 12-games speelbaar op Linux via Steam Proton met DLSS. De GPU-maker noemt enkele voorbeelden, zoals Control, Cyberpunk 2077, Death Stranding en F1 2020. Een volledige lijst van ondersteunde games is er niet, maar volgens de woorden van Nvidia gaat het om veel meer games.

DLSS-ondersteuning voor DirectX-games komt naar Linux via Steam Proton; Valve's open source-tool waarmee je duizenden Windows-games op Linux kunt spelen. Sinds juni is het mogelijk om DLSS op deze manier te gebruiken in combinatie met Linux en games die de Vulkan API gebruiken. Nvidia zal een driverupdate voor Linux moeten uitbrengen om ook de combinatie van DirectX en DLSS mogelijk te maken. Wanneer die update in september uitkomt, is nog niet bekend.

Nvidia kondigt ook een reeks games aan die bij de lancering ondersteuning zullen krijgen voor DLSS- en RTX-raytracing. Dat omvat Marvel's Guardians of the Galaxy, Dying Light 2 Stay Human, Battlefield 2042 en de remake van Myst. Nvidia kondigt ook aan dat de pc-versie van Chivalry 2 een update zal ontvangen die "in de toekomst" DLSS toevoegt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01