072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Nvidia bereikte recordomzet in 2021 en verwacht dit jaar voorraadverbeteringen

datum: 17-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Nvidia behaalde vorig jaar een recordomzet van 26,9 miljard dollar, mede door de grote vraag naar zijn chips voor datacenters en gaming. Het bedrijf meldt dat het nog steeds last heeft van voorraadbeperkingen, maar dat deze problemen dit jaar zullen afnemen.

De recordomzet van Nvidia ligt 61 procent hoger dan de totale omzet in 2020, meldt het bedrijf in zijn kwartaalcijfers. Ook behaalde het bedrijf in het afgelopen kwartaal een recordomzet van ruim 7,6 miljard dollar, een stijging van 53 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Deze omzet komt uit Nvidia's datacenter- en gamingproducten, waaronder de omzet van vorig jaar. groeide met respectievelijk 71 en 61 procent. De datacenterproductgroep had in heel 2021 een omzet van 10,61 miljard dollar. Gamingproducten genereerden vorig jaar een omzet van 12,46 miljard dollar. Het bedrijf meldt onder meer dat zijn A100-datacenter-GPU's goed presteerden in 2021 en dat er ook veel vraag was naar Nvidia's GeForce RTX 30 consumenten-GPU's.

Nvidia CEO Jensen Huang zegt dat het bedrijf nog steeds last heeft van voorraad- en aanbodbeperkingen als gevolg van aanhoudende chiptekorten, waardoor het de vraag niet kan bijhouden. De CEO zegt dat dit in 2022 moet verbeteren. "Ons aanbod zal aanzienlijk toenemen in dit kwartaal, het volgende kwartaal en de tweede helft van dit jaar", vertelde Huang aan aandeelhouders.

Ook gaat de CEO in op de mislukte overname van Arm. "Meer dan een jaar hebben we nauw samengewerkt met SoftBank en Arm om onze kijk op Arm uit te leggen en regelgevers ervan te overtuigen dat Nvidia een waardige beheerder van het Arm-ecosysteem zou zijn", aldus Huang. "We hebben ons uiterste best gedaan, maar de tegenwind was te sterk en we konden de regelgevers niet het vertrouwen geven dat ze nodig hadden om onze deal goed te keuren."

Nvidia benadrukt nogmaals dat het blijft werken aan Arm-producten. De Nvidia Grace CPU met Arm-cores staat nog gepland voor de eerste helft van 2023. Daarnaast gaat Nvidia werken aan andere Arm-processors. "We hebben Grace en we hebben zeker de opvolgers van Grace. Je kunt van ons verwachten dat we veel ontwikkelen rond de Arm-architectuur." Nvidia vertelde Tweakers eerder dat het ook nog steeds van plan is zijn technologie toe te voegen aan de licentieportfolio van Arms, hoewel het bedrijf verder weigerde commentaar te geven. Tweakers schreef onlangs een achtergrondverhaal over de mislukte overname van Arm.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01