072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Nvidia brengt hotfix 3 uit voor Shield TV, geïnteresseerden moeten zich aanmelden

datum: 29-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Sindsdien heeft Nvidia drie Shield TV-hotfixes uitgebracht sinds de update naar Android TV 11 op 12 december. Deze lossen veel problemen op, maar tegelijkertijd kan bijvoorbeeld de Disney+ app niet worden geïnstalleerd of bijgewerkt en is een fabrieksreset ook niet mogelijk.

De hotfixes lossen problemen op veel gebieden op: wifi, netwerkopslag, audio, invoer, afbeelding, opslag, bluetooth en slaap, om er maar een paar te noemen. De meeste probleemoplossing is gebruikelijk voor alle generaties van de Shield-mediaspeler. Er zijn ook bepaalde oplossingen voor specifieke apps: Plex, Plex Media Server, Kodi en YouTube TV.

Wat opvalt aan de hotfixes is dat ze niet via de gebruikelijke over-the-air kanalen verspreid zullen worden; geïnteresseerde gebruikers moeten zich registreren in een Google-formulier van Nvidia, waar ze hun Shield-serienummer opgeven. Daarna ontvangen ze de updates automatisch.

Eenmaal ingeschreven, kunnen ze de updates in de interface nog steeds weigeren, maar ze kunnen zich niet afmelden voor de hotfixes. Rollbacks zijn ook niet mogelijk en de updates zijn niet gecertificeerd door Google. Disney+ kan met deze hotfixes niet installeren of updaten en een fabrieksreset is niet langer mogelijk.

De reguliere updates die elke gebruiker ontvangt, worden ook aan deze gebruikers aangeboden, waarna ze weer op dezelfde versie zitten als alle anderen. Het is te verwachten dat de nadelen van de hotfixes niet meer zullen gelden. Er is echter geen releasedatum aangekondigd voor een volgende update voor het Shield. Deze hotfixes zijn dus voor degenen die niet willen wachten op zo'n regelmatige update omdat ze een van de genoemde problemen ervaren.

Nvidia bracht op 12 december vorig jaar Shield Experience 9.0.0 uit , gebaseerd op Android TV 11. De update voegt onder meer nieuwe privacyfuncties en een vernieuwd Gboard-toetsenbord met ingebouwde tekst-naar-spraakfuncties toe, naast ondersteuning voor de aptX-audiocodec en de Android-beveiligingsupdate , zo meldt het bedrijf . Bluetooth-apparaten kunnen ook automatisch worden losgekoppeld wanneer de Shield TV in de slaapstand wordt gezet.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01