072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Nvidia demonstreert RTX en DLSS op laptop met Arm CPU en RTX 3060 GPU60

datum: 19-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Nvidia laat op de Game Developer Conference zien dat het RTX ray tracing en upscale technologie DLSS aan het werk heeft gekregen op een laptop met een Arm processor. Het is een chip van MediaTek, die wordt bijgestaan door een GeForce RTX 3060 GPU.

De getoonde game is Wolfenstein: Youngblood en Nvidia heeft samengewerkt met ontwikkelaar MachineGames en uitgever Bethesda om de game met RTX en DLSS op een Arm-laptop te laten draaien. Het is puur een demo; er zijn geen plannen voor een commerciële release van een aangepaste versie van die game voor Arm-pc's.

Volgens Nvidia is deze game gekozen om de werking van RTX en DLSS op een Arm-pc te demonstreren vanwege de flexibiliteit van de idTech-engine waarop de game draait. Nvidia geeft geen details over prestaties; de demonstratie is puur bedoeld om het effect van de technieken op Arm te laten zien.

Nvidia heeft verschillende RTX SDK's geporteerd om ze op Arm-hardware te draaien met Linux en Chromium. Deze omvatten DLSS, RTX Direct Illumination, Nvidia Optix AI-Acceleration Denoiser, RTX Memory Utility en RTX Global Illumination.

De Rtxdi, NRD en Rtxmu SDK's voor Arm met Linux en Chromium zijn per direct beschikbaar voor ontwikkelaars. Volgens Nvidia zullen Rtxgi en DLSS binnenkort volgen. Ontwikkelaars kunnen het gebruiken om games en software voor Arm-hardware uit te brengen met behulp van de bovengenoemde technieken. Er is echter een RTX-videokaart vereist om deze te gebruiken. Er zijn momenteel geen Arm-apparaten met dergelijke GPU's te koop.

Voor de demo's gebruikt Nvidia een laptop met een MediaTek Kompanio-processor. Die soc's werden vorig jaar aangekondigd als chips voor Chromebooks . De MT8195 wordt gebruikt in de demonstratie. Dat is een 6nm Arm-processor voor laptops met vier Arm Cortex-A78-cores en vier Cortex-A55-cores.

Nvidia profiteert ervan om zijn technieken op Arm-hardware te laten werken. De videokaartfabrikant wil Arm zelf kopen voor 40 miljard dollar . Er is veel kritiek op deze overnameplannen, vanwege de macht die Nvidia zou krijgen. Veel bedrijven geven Arm een licentie om hun eigen processors te maken. De overname wordt nog onderzocht door het Verenigd Koninkrijk en de EU.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01