072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Nvidia investeert in verlaging GPU-prijzen bij webshops

datum: 15-04-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Onder de slogan 'Restocked & Reloaded' lanceert Nvidia een campagne om gamers te wijzen op de verbeterde beschikbaarheid van videokaarten. Het bedrijf biedt marketinggeld om lagere prijzen bij webwinkels mogelijk te maken, blijkt uit onderzoek van Tweakers.

Hoewel het initiatief van Nvidia is vermomd als een marketingcampagne, zou het online winkels in staat moeten stellen om nog lagere prijzen te vragen voor videokaarten. Officieel moeten deelnemende winkels iets terugdoen, zoals het opzetten van een landingspagina , maar in feite gaat het verstrekte marketingbudget grotendeels naar lagere prijzen. Onder meer Alternate, Megekko en Paradigit doen mee aan de actie.

Een paar weken geleden publiceerde Tweakers een uitgebreid artikel over de achtergronden van de sterk dalende videokaartprijzen. Het was toen al bekend dat minstens één fabrikant van videokaarten winkels een marketingbudget per verkochte kaart gaf, waardoor ze de kaarten onder de aankoopprijs konden verkopen, zonder zelf verlies te lijden. Nu Nvidia dat in deze actie heeft geformaliseerd, zijn prijsverlagingen voor producten van meer merken en bij meer winkels mogelijk.

Nvidia zegt dat het goed nieuws is voor veel gamers, die "een moeilijke tijd" zouden hebben gehad omdat ze niet in staat waren om de producten die ze wilden tegen de juiste prijzen te kopen. De GPU-ontwerper noemt enkele kaarten van Inno3D, MSI en PNY als voorbeelden van kaarten die momenteel beschikbaar zijn tegen concurrerende prijzen, maar belooft "meer geweldige promoties" die op een later tijdstip online zullen verschijnen. Nvidia zal geen einddatum voor de promotie communiceren.

Lagere verkoopprijzen moeten helpen om de verkoopsnelheid van de videokaarten te verhogen. De relatief lage vraag en het toegenomen aanbod van kaarten hebben ervoor gezorgd dat er nu voldoende voorraad is in de Europese magazijnen van fabrikanten, maar met de nog steeds dalende prijsontwikkeling is het riskant om die voorraden te groot te laten worden. Hierdoor zijn de marges die winkels en Europese kantoren van fabrikanten maken op videokaarten de afgelopen maanden bijna volledig verdampt, maar zijn de inkoopprijzen bij Nvidia en het grotendeels Taiwanese hoofdkantoor van fabrikanten nog te hoog om verdere prijsdalingen op natuurlijke wijze te laten plaatsvinden. Creatieve acties zoals de budgetten die Nvidia nu uitdeelt, zijn een snelle en effectieve manier om de prijzen op korte termijn laag te houden.

De aanvoer van videokaarten staat nu voor uitdagingen doordat veel Chinese industriesteden in lockdown zitten , wat gevolgen heeft voor zowel de productie als de inzetbaarheid van havens en rederijen. Vooralsnog zijn de voorraden in Europa echter ruim voldoende: zowel winkels als fabrikanten verwachten voorlopig geen tekorten, laten ze aan Tweakers weten.

De afgelopen weken zijn de prijzen van videokaarten gestaag gedaald. De populairste videokaart in de Pricewatch, de Gigabyte RTX 3070 Ti Gaming OC , kost op het moment van schrijven 799 euro, bijna 75 euro minder dan een maand geleden. In de Pricewatch vind je ook een overzicht van videokaarten die recentelijk in prijs zijn gedaald .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01