072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Nvidia overweegt chips te laten maken door Intel

datum: 24-03-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel en Nvidia zijn in gesprek over de productie van Nvidia-chips. Beide partijen zeggen dat het nog lang kan duren voordat een akkoord definitief is. Nvidia heeft nu chips van TSMC en Samsung. Het ziet er niet naar uit dat het bedrijf hiermee wil stoppen.

Het is niet duidelijk welke chips Nvidia door Intel wil laten bouwen. Nvidia CEO Jensen Huang zegt dat zijn strategie is om "diversiteit en marge" binnen de supply chain te hebben, volgens onder meer Tom's Hardware . Huang zegt niet waarom, maar hij wil waarschijnlijk de supply chain minder afhankelijk maken van één partij en zo de leveringszekerheid vergroten.

De CEO zegt nu tevreden te zijn met TSMC, maar ook "bemoedigd" door het werk dat Intel doet. Hij merkt ook op dat de twee bedrijven al veel samenwerken. Ook verwacht hij geen negatieve gevolgen als Intel binnenkort meer te weten komt over Nvidia als het zijn chips gaat bouwen. "Intel kent onze geheimen al jaren; AMD kent onze geheimen al jaren", zegt Huang. "We delen onze roadmaps, uiteraard vertrouwelijk. De sector heeft zo leren werken."

Hoewel Nvidia van plan is om samen te werken met Intel om Nvidia's chips te maken, is intentie alleen niet genoeg, aldus Huang. “We moeten onze technologie, bedrijfsmodellen, capaciteiten en processen op elkaar afstemmen. Het kost veel tijd en diepgaande discussies; we kopen hier geen melk. Het heeft jaren geduurd om onze partnerschappen met TSMC en Samsung op te bouwen. Dus we zijn erg open-minded in het overwegen van Intel."

Intel CEO Pat Gelsinger bevestigt aan Reuters dat er gesprekken gaande zijn tussen de twee bedrijven, maar er is nog geen tijdlijn. Een jaar geleden kondigde Intel Foundy Services aan, een business unit die chips gaat maken voor externe bedrijven. Dit betreft bijvoorbeeld x86-, Arm- en RISC-V-processors. Het bedrijf zal ook extra fabrieken bouwen voor deze industrie, onder meer in Duitsland . Ook Qualcomm en Amazon Web Services hebben al interesse getoond in Intel Foundry Services .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01