072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Nvidia stopt productie GeForce RTX 3090 Ti vanwege BIOS- en hardwareproblemen

datum: 15-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Nvidia heeft mogelijk boardpartners gevraagd om te stoppen met de productie van GeForce RTX 3090 Ti grafische kaarten. Dat meldt TweakTown op basis van eigen bronnen. Tech-website VideoCardz onderschrijft dit en stelt dat het is gedaan vanwege BIOS- en hardwareproblemen.

TweakTown schrijft dat het heeft gesproken met bronnen uit de industrie, die zeggen dat Nvidia bestuurspartners heeft gevraagd om de productie van hun RTX 3090 Ti-modellen zonder verdere uitleg stop te zetten. VideoCardz benaderde vervolgens zijn eigen anonieme bronnen, die het verhaal van TweakTown onderschrijven.

Dezelfde bronnen beweren dat er problemen zijn met zowel de bios als de hardware, maar verdere details zijn nog niet bekend. Zo is het onduidelijk of de boardpartners hun RTX 3090 Ti-modellen moeten reviewen, of dat ze moeten wachten op een andere oplossing van Nvidia. Het bedrijf heeft zelf nog niet gereageerd op de mogelijke productiestop.

Nvidia bevestigde eerder deze maand de komst van een GeForce RTX 3090 Ti op CES, maar deelde destijds geen concrete details. Het bedrijf maakte bekend dat de videokaart 24GB sneller Gddr6x-geheugen van 21Gbit/s zal krijgen, terwijl de rekenkracht volgens de fabrikant 40Tflops is. Nvidia gaf aan later deze maand meer details over de RTX 3090 Ti te delen. Volgens eerdere geruchten zou de videokaart op 27 januari uitkomen; het is niet bekend of de vermeende productiestop hier invloed op heeft.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01