072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Nvidia test cloudversie Fortnite met aanraakbediening voor iOS via GeForce NOW

datum: 13-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Nvidia en Epic Games willen Fortnite naar iOS brengen via een browserversie van GeForce NOW. Het is een versie van het spel die kan worden gespeeld met aanraakbedieningen. De versie zal ook beschikbaar zijn via de GeForce Now Android-app. Voorlopig is het een gesloten bèta.

Spelers kunnen bij Nvidia op een wachtlijst komen om kans te maken op deelname aan de test. Meer spelers zullen in fasen worden toegelaten. Om Fortnite op deze manier te spelen, is een GeForce NOW-account vereist. Een gratis account is voldoende. Met de bèta wil Nvidia de servercapaciteit, 'graphics delivery' en prestaties van de touch controls testen.

Volgens Nvidia is het een versie van Fortnite met aanraakbediening. Het is nog niet bekend of het een aanpassing van de pc-versie is of een bestaande mobiele versie. Met Fortnite is crossplay tussen alle versies mogelijk. Als Epic Games Fortnite via deze route naar iOS- en Android-gebruikers brengt, kan het bedrijf zijn eigen betalingssysteem gebruiken. Nvidia brengt geen commissie in rekening voor betalingen in games die via GeForce NOW worden gespeeld.

Nvidia en Epic Games willen met de methode een alternatief bieden voor de iOS-versie van Fortnite. De game is sinds de zomer van 2020 niet meer beschikbaar op iOS. Apple heeft de game toen uit de App Store gehaald omdat Epic een eigen betaalsysteem had toegevoegd. Google heeft Fortnite ook uit de Play Store verwijderd, maar Android-gebruikers kunnen de game nog steeds spelen door de apk te downloaden en handmatig te installeren.

Eind 2020 zeiden Nvidia en Epic al dat er een touch-versie van Fortnite voor GeForce NOW zou verschijnen, maar die is er vooralsnog niet van gekomen. GeForce NOW was al te gebruiken via de browser en de pc-versie van Fortnite was al te spelen op iOS-apparaten via Safari, maar dat vereist een controller en de menu's zijn niet aangepast voor weergave op kleine schermen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01