072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Nvidia verlaagt omzetprognose door dalende vraag naar videokaarten

datum: 08-08-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Nvidia verlaagt de omzetprognose voor het afgelopen kwartaal met 17 procent. Dat doet het bedrijf mede omdat de omzet uit gamingproducten zoals GeForce GPU's lager uitviel dan verwacht volgens de voorlopige kwartaalcijfers.

Nvidia schrijft dat de verkoop van videokaarten daalde door 'economische tegenwind', waardoor consumenten minder uitgeven. Naast lagere verkopen heeft Nvidia ook geïnvesteerd in prijsprogramma's met verkooppartners om de prijzen van videokaarten te verlagen. CEO Jensen Huang zegt dat het bedrijf "actie heeft ondernomen" om prijzen en voorraden aan te passen te midden van dalende verkopen.

Al met al verwacht het bedrijf een kwartaalomzet van $ 6,7 miljard, waar het bedrijf eerder een omzetprognose van $ 8,1 miljard deelde. De omzet is daarmee 3 procent hoger dan in dezelfde periode in 2021 en 19 procent lager dan het voorgaande kwartaal. De lichte omzetstijging ten opzichte van vorig jaar komt mede doordat de datacenterdivisie van het bedrijf een hoge omzetverwachting heeft. Die sector zou vorig kwartaal een recordomzet van 3,81 miljard dollar behalen, 61 procent meer dan een jaar geleden. Ook hier zegt de GPU-ontwerper dat de omzet uit de datacenterdivisie lager uitviel dan verwacht.

De kwartaalcijfers van het bedrijf zijn nog niet officieel. Dit zijn voorlopige schattingen op basis van informatie die momenteel beschikbaar is bij het management van Nvidia. Het bedrijf publiceert zijn definitieve kwartaalresultaten op 24 augustus en zal ook een telefonische vergadering houden met aandeelhouders.

Tot begin dit jaar was de vraag naar videokaarten beduidend hoger dan het aanbod, maar sinds dit voorjaar zijn de vraag- en prijsdalingen ingezet. Tweakers schreef hier onlangs een achtergrondverhaal over. De eerste RTX 40 videokaarten worden later dit jaar verwacht. Vermoedelijk komt Nvidia eerst met een GeForce RTX 4090 en later met lager gerangschikte modellen. Het bedrijf zou die releases distribueren vanwege voorraden van de huidige RTX 30 grafische kaarten die nog steeds bij fabrikanten en distributeurs van videokaarten zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01