072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Nvidia verwacht dat de vraag naar GPU's tot ver in 2022 het aanbod zal overtreffen

datum: 19-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Nvidia-topman Jensen Huang verwacht dat de GPU-markt tot ver in 2022 beperkt zal zijn door het aanbod. Volgens de topman is de vraag naar RTX-videokaarten 'te groot'. Nvidia noteerde het afgelopen kwartaal opnieuw recordcijfers.

De inkomsten uit gaming bedroegen in het kwartaal $ 3,06 miljard. Dat is een stijging van 85 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Nvidia genereerde $ 2,37 miljard aan verkopen aan datacenters, een stijging van 35 procent. De totale omzet kwam uit op $ 6,51 miljard, 68 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Zowel qua gaming, datacenters als totale omzet zijn dit recordbedragen voor Nvidia. De verkoop van CMP-videokaarten voor cryptomining viel tegen. Het bedrijf genereerde daarmee $ 266 miljoen aan inkomsten, terwijl het had verwacht dat het $ 400 miljoen zou zijn. Nvidia CFO Colette Kress verwacht dat de verkoop van CMP-producten in de toekomst 'minimaal' zal zijn.

LHR GPU's, met beperkingen tegen cryptomining , waren het afgelopen kwartaal goed voor 80 procent van alle Ampere GPU-zendingen. Eind mei bracht Nvidia nieuwe varianten van zijn GPU's met beperkingen uit, om de kaarten minder aantrekkelijk te maken voor het minen van Ethereum.

Hoewel Nvidia recordcijfers behaalt, overtreft de vraag naar GPU's nog altijd het aanbod, zegt topman Jensen Huang bij het bespreken van de kwartaalcijfers . Hij verwacht dat de vraag volgend jaar het aanbod zal overtreffen. Huang beweert dat dit komt omdat de vraag "te groot" is en omdat de RTX-kaarten "baanbrekend" zijn, waardoor veel mensen willen upgraden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01