072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Nvidia voegt Quake II RTX-ondersteuning toe voor AMD FidelityFX Super Resolution

datum: 23-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Nvidia heeft versie 1.6 van een Quake II-remaster met ray tracing uitgebracht. Quake II RTX krijgt via de update ondersteuning voor AMD FidelityFX Super Resolution en HDR-monitoren. De update is beschikbaar op GitHub en Steam.

Nvidia publiceert details over Quake II RTX v1.6.0 op GitHub . Volgens het bedrijf gaat het om een "grote update met veel verbeteringen en nieuwe engine-functies". De meest opvallende hiervan is ondersteuning voor AMD FidelityFX Super Resolution , een functie die games met een lagere resolutie weergeeft en vervolgens opschaling implementeert. Dat moet resulteren in een hogere framerate. FSR is een soort tegenhanger van Nvidia's DLSS, ondanks dat de technologie erachter anders is. Quake II RTX ondersteunt op het moment van schrijven geen DLSS.

Daarnaast voegt update 1.6 verschillende grafische updates en ondersteuning voor HDR-monitoren toe. De ontwikkelaar heeft het onder meer over schermvullende blend- effecten en 'enhanced laser beams'. Ook zouden de prestaties in bepaalde situaties beter moeten zijn en zouden de laadtijden van de engine en speelvelden korter moeten zijn. Een volledige changelog is te vinden op GitHub .

Quake II RTX v1.6.0 kan worden gedownload van Steam of van de GitHub-repo . Er zijn Windows- en Linux-versies van het spel beschikbaar. Nvidia heeft in 2019 de remaster van deze klassieke shooter uit 1997 uitgebracht. De gratis versie van Quake II RTX bevat de drie niveaus uit de shareware-versie. Gebruikers kunnen ook de volledige game kopen. Dit maakt alle levels van Quake II speelbaar met ray tracing.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01