072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

NYT: FIFA wilde meer dan miljard dollar van EA Sports voor naamgebruik

datum: 14-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Volgens The New York Times wilde voetbalbond FIFA elke vier jaar meer dan een miljard dollar van EA Sports voor de licentie om de FIFA-naam te gebruiken voor de gelijknamige reeks games. EA zou daarom overwegen de naam te wijzigen.

FIFA en EA Sports onderhandelden al minstens twee jaar over een verlenging van de licentie voor de gameserie, maar die onderhandelingen zijn vrijwel vastgelopen. Dat schrijft The New York Times op basis van gesprekken met betrokkenen. Volgens krantenbronnen zou de FIFA inzetten op meer dan een verdubbeling van de licentiekosten.

De licentieovereenkomst tussen de twee bedrijven zou FIFA tot dusver $ 150 miljoen per jaar opleveren, zo luidt de claim. Een verdubbeling zou 300 miljoen dollar per jaar zijn en 1,2 miljard dollar om de vier jaar. Volgens de krant zou met het nieuwe voorstel in ieder geval "meer dan een miljard dollar per vierjarige WK-cyclus" gemoeid zijn.

De huidige licentieovereenkomst had een looptijd van tien jaar. Die periode loopt volgend jaar af na het WK in Qatar. EA Sports chief executive Cam Weber zei vorige week dat het bedrijf "het idee onderzoekt" om het voetbalspel te hernoemen: "Dit betekent dat we onze rechtenovereenkomst met FIFA voor de naam herzien."

Inmiddels is duidelijk geworden dat het bedrijf het intellectueel eigendom op naam 'EA Sports FC' heeft aangevraagd bij het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie. De eerste release van FIFA International Soccer vond plaats in 1993. De nieuwste versie is FIFA 22 . EA Sports verkoopt miljoenen exemplaren van de game, waardoor de gameserie lucratief is voor zowel de uitgever als de FIFA. Het is niet bekend of de onderhandelingen definitief zijn afgerond.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01