072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Oekraïense 'crypto mining farm' met PS4-consoles was FIFA Ultimate Team botfarmf

datum: 18-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Het pand met 3800 PS4-consoles dat een week geleden door de Oekraïense veiligheidsdiensten werd gesloten, was geen crypto-mijnbouwbedrijf. Dat meldt zakenkrant Delo op basis van eigen bronnen. In plaats daarvan zou het een FIFA Ultimate Team-botfarm zijn.

Een week geleden kwam het nieuws naar buiten dat de Oekraïense veiligheidsdienst SBU een magazijn had gesloten met daarin 3800 PS4-consoles, 500 videokaarten en 50 processors. De veiligheidsdienst meldde vervolgens dat de apparatuur werd gebruikt om illegaal cryptocurrencies te minen. Voor die tijd werd er illegaal stroom afgetapt van het lokale net.

De Oekraïense zakenkrant Delo meldt echter op basis van eigen onderzoek dat dit niet het geval is. Anonieme bronnen melden aan de krant dat het verlaten pakhuis werd gebruikt als botfarm van FIFA Ultimate Team. Er was al scepsis over de beweringen van de SBU, mede omdat PS4-consoles nog niet eerder op grote schaal voor cryptomining zijn gebruikt. Er werden ook PS4 Slim-consoles gebruikt, in plaats van de krachtigere PS4 Pro-varianten.

De 3800 PS4-consoles zouden daarom niet zijn gebruikt om cryptocurrencies te minen. In plaats daarvan werden de consoles gebruikt om continu FIFA-wedstrijden te spelen via bots. Hiermee worden FIFA Ultimate Teams-munten verzameld op accounts, die vervolgens werden doorverkocht aan andere spelers.

FIFA-spelers kunnen onder andere echt geld betalen voor loot boxes , die een zeer kleine kans bieden op 's werelds beste voetballers. Gamers kunnen het spel ook spelen om in-game valuta te verzamelen om dergelijke spelers voor hun teams te verzamelen. De beste spelers kosten echter veel van dergelijke munten, dus het kan maanden duren om voldoende FUT-munten te verzamelen.

Daarom worden ook accounts met dergelijke FUT-munten illegaal verkocht, bijvoorbeeld door mensen achter botfarms zoals deze. Uitgever Electronic Arts waarschuwt voor het kopen en verkopen van FUT-munten, omdat dit kan leiden tot een verbod.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01