072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Oekraïne roept Oekraïense hackers op om te helpen met cyberbeveiliging

datum: 25-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft een cyberbeveiligingsbedrijf gevraagd om Oekraïense hackers en cyberbeveiligingsexperts te zoeken. De regering wil rond de oorlog met Rusland offensieve en defensieve teams opzetten.

Het Oekraïense cyberbeveiligingsbedrijf Cyber Unit Technologies vertelt Reuters dat het door de overheid is gevraagd om te zoeken naar hackers en experts om te helpen. De overheid zou hackers onder meer zoeken via fora met berichten waarin de overheid zegt dat het 'tijd is om aan de cybersecurity van ons land te gaan doen'.

De forumberichten bevatten een link naar een Google Docs-bestand, waar mensen hun specialiteiten zoals malware-ontwikkeling en hun werkgeschiedenis kunnen aangeven. Volgens CUT zijn de vrijwilligers verdeeld in een offensief en een verdedigend team. Dat defensieve team moet bijvoorbeeld infrastructuur zoals elektriciteitscentrales en watersystemen beveiligen. Het aanvallende team zou Russische soldaten bespioneren die het land binnenvallen. Mensen die zich aanmelden, worden vooraf gescreend op Russische links.

Een andere, anonieme bron bevestigt dat het ministerie van Defensie achter de vragen zit en sinds donderdagochtend op zoek is naar cyberhackers en experts. Het ministerie weigerde commentaar te geven. Oekraïne heeft geen militaire cybereenheid en zei dat het van plan is om dit jaar een dergelijk team samen te stellen. Dit mislukte waarschijnlijk voordat Rusland donderdag het land binnenviel. Oekraïense sites werden vervolgens herhaaldelijk gebombardeerd door cyberaanvallen . Oekraïne zei bewijzen te hebben dat Rusland hierachter zat.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01