072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

OM sluit twee Telegram-kanalen om chauffeurs te bedreigen

datum: 11-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De politie heeft in opdracht van het OM twee kanalen op chatplatform Telegram afgesloten. Het OM meldt dat in die chatkanalen bedreigingen en ophitsingen tegen overheden zijn gedeeld.

De rechter-commissaris heeft vrijdag toestemming gegeven om de zenders Bataafse Republiek en Bataafs Nieuws op Telegram te sluiten , meldt het OM in een persbericht. Binnen die groepen werden complottheorie├źn gedeeld over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoord in de gemeente Bodegraven.

Onlangs zou binnen die chatgroepen een nieuw Telegram-kanaal zijn geadverteerd, waarin video's werden gedeeld met bedreigende, opruiende en lasterlijke inhoud. De voorzieningenrechter had eerder geoordeeld dat deze video's verboden content bevatten en dat deze video's offline moesten worden gehaald en niet meer opnieuw mochten worden gepubliceerd, schrijft het OM. Daarna werden de groepen gesloten. Het nieuwe Telegram-kanaal zou vrijdagavond vrijwillig zijn verwijderd door de eigenaar.

Voor zover bekend is dit de eerste keer dat het OM Telegram-groepen succesvol heeft gesloten, constateert de NOS. Gebruikers die de kanalen nu bezoeken, krijgen een melding te zien dat ze door de politie offline zijn gehaald, "om een einde te maken aan gepleegde misdrijven en om het plegen van nieuwe misdrijven te voorkomen". Volgens het OM hadden de twee zenders samen meer dan 13.000 leden toen ze werden gesloten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01