072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Onderzoekers doen locatiebepaling op aarde via Starlink-satellieten

datum: 27-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Onderzoekers van de Universiteit van Californië hebben een manier ontwikkeld om een locatie op aarde te lokaliseren met behulp van vastgelegde signalen van Starlink-satellieten. De techniek zou een nauwkeurigheid van ongeveer acht meter opleveren.

Het team werkte naar verluidt onafhankelijk van SpaceX en had geen toegang tot gegevens die door Starlink-satellieten naar gebruikers op aarde werden gestuurd. De onderzoekers vertrouwden wel op de signalen die de satelliet uitzendt en op de locatiegegevens van de satellieten die dagelijks door de North American Organization for Defense of the Airspace worden vrijgegeven.

Op deze gegevens werd vervolgens een algoritme toegepast waarmee de onderzoekers de snelheid en verwachte locatie van de Starlink-satellieten konden bepalen. Die locaties werden vervolgens gebruikt als basis om de locatie op aarde te bepalen met een nauwkeurigheid van ongeveer acht meter.

Volgens de onderzoekers heeft het steeds groter wordende netwerk van satellieten in een lage baan om de aarde veel potentie om als navigatiesysteem te dienen. "Vergeleken met traditionele satellietnavigatiesystemen staan de satellieten dichter bij de aarde. Dit moet zorgen voor een betrouwbare verbinding. De satellieten worden ook door verschillende bedrijven gerund, die elk een andere frequentie gebruiken, wat leidt tot diversiteit qua frequentie", klinkt het .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01