072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Onderzoekers omzeilen Windows Hello-authenticatie met nepcamera's en IR-beelden

datum: 19-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Beveiligingsonderzoekers zijn erin geslaagd het Windows Hello-beveiligingssysteem van Microsoft te omzeilen. Een beveiligingsbedrijf slaagde erin de gezichtsherkenning van Windows Hello te misleiden met behulp van een nepcamera en infraroodbeelden van de eigenaar van het systeem.

Cyberbeveiligingsbedrijf CyberArk kon de Windows Hello-beveiliging van een computer omzeilen via een eigen USB-apparaat, dat een webcam moest nabootsen en infraroodbeelden van de eigenaar van het systeem zou bevatten.

Windows Hello is een authenticatiesysteem voor Windows-pc's, dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Gebruikers kunnen Windows Hello implementeren met een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Voor dat laatste heeft Windows Hello een webcam nodig die zowel RGB- als infraroodbeelden opneemt.

Onderzoekers van CyberArk ontdekten dat het authenticatiesysteem alleen de infraroodframes verwerkt. Om dat te verifiëren maakten de onderzoekers een USB-apparaat met een evaluatiebord van NXP. Op dat USB-apparaat plaatsten ze infraroodbeelden van de Windows Hello-gebruiker en kleurenbeelden van Spongebob. Het apparaat werd herkend als een USB-webcam en werd met succes gebruikt om Windows Hello te omzeilen.

Microsoft heeft het beveiligingsprobleem sindsdien opgelost ineen patch . In een document wijst het bedrijf gebruikers erop dat ze het gebruik van externe Windows Hello-camera's desgewenst kunnen uitschakelen door een waarde toe te voegen aan het register in Windows. In de praktijk zal het ook moeilijk zijn om deze kwetsbaarheid te misbruiken op niet-gepatchte systemen, omdat hiervoor infraroodbeelden van de systeemeigenaar en fysieke toegang tot de betreffende computer nodig zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01