072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Onderzoekers ontdekken fout in Intel-chips waardoor wachtwoordlekken mogelijk zijn

datum: 16-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Beveiligingsonderzoekers hebben een kwetsbaarheid ontdekt in een aantal oudere Intel-chips die het mogelijk maakt om gevoelige data uit de vertrouwde uitvoeringsomgeving te lekken. Hiervoor heeft een aanvaller fysieke toegang tot een systeem nodig.

De kwetsbaarheid is geregistreerd als CVE-2021-0146 en is ontdekt door beveiligingsbedrijf Positive Technologies . De kwetsbaarheid is te vinden in alle Pentium-, Celeron- en Atom-processors in de Apollo Lake- en Gemini Lake-serie. De bug krijgt een CVSS-score van 7,1 omdat het privilege-escalatie mogelijk maakt.

Positive Technologies heeft geen details openbaar gemaakt over de kwetsbaarheid, maar beschrijft wel hoe deze zou kunnen worden uitgebuit. Door de bug zou een foutopsporingsmodus kunnen worden ingeschakeld. Zo kan er informatie uit de chips lekken. Dit zou aanvallers theoretisch in staat stellen de rootsleutel te verkrijgen van Intel's Trusted Execution Technology; de omgeving waarin versleutelingssleutels en andere versleutelde gegevens worden opgeslagen. In dat geval zou het mogelijk zijn om drm te omzeilen, maar bijvoorbeeld ook om toegang te krijgen tot het hele systeem.

Het bedrijf zegt de bevindingen te hebben doorgegeven aan Intel. Die heeft inmiddels patches geïmplementeerd, maar fabrikanten moeten ze nog steeds zelf naar gebruikers sturen. Dell , HP en Lenovo hebben dat al gedaan.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01